Banca ”Mama lui Oprișan”. Cum a devenit o pensionară sursă de bani pentru fiul ei și alți politicieni

Banca ”Mama lui Oprișan”. Cum a devenit o pensionară sursă de bani pentru fiul ei și alți politicieni

aprilie 6, 2021 0

Dacă s-ar fi forțat puțin mai tare, o pensionară din Vrancea ar fi putut cere BNR autorizarea băncii ”Mama lui Marian Oprișan”.

Lăsând gluma la o parte, sumele vehiculate din contul bătrânei care se mândrește cu băiatul ei – celebrul baron PSD nu sunt de ici de colo nici pentru magnați, darămite pentru un biet pensionar.

După ce l-a împrumutat, în 2018, cu 51 de mii de euro, Lucia Gherarde, pensionară de la Confecția Focșani, i-a acordat lui Marian Oprișan (fiul ei) un împrumut de 575.450 de lei, adică 117 mii de euro, înainte de campania electorală pentru alegerile locale din toamna anului trecut, dezvăluie realitateadevrancea.net.

Potrivit declarației de avere din noiembrie 2020 a lui Marian Oprișan, acesta a primit un împrumut de 117 mii de euro la cursul de 4,9 lei/euro. În aceeași declarație, actualul vicepreședinte al CJ Vrancea – fost candidat la alegerile locale de anul trecut, a împrumutat cu diferite sume mai mulți candidați la scrutinul din 27 septembrie 2020. De împrumuturile generoase au beneficiat următorii membri PSD:

  • Nicușor Halici – actualmente președinte al PSD Vrancea – 67 de mii de lei
  • Cristian Onia – consilier județean – 39 de mii de lei
  • Nicolae Țandără – candidat PSD la Primăria Gura Caliței – 6150 lei
  • Vladimir Păun – candidat, ulterior primar al comunei Răcoasa – 4 mii de lei
  • Mița Guriță – candidat PSD la Primăria comunei Urechești – 11.150 lei
  • Valentin Marcu – candidat, ulterior primar al comunei Valea Sării – 8150 lei.

 

 

 

 

 

”Nu am avut cash la momentul respectiv și am apelat la domnul Oprișan care m-a împrumutat cu 39 de mii de lei. Banii au fost returnați după ce au fost decontați de la AEP”, a declarat Onia.

„Există un contract pentru acest împrumut, totul a fost făcut perfect legal. Am decontat banii de la AEP și i-am înapoiat. Nu vă pot arăta contractul, că nu mai am acces la el”, a declarat Mița Guriță, candidat la fotoliul de primar al comunei vrîncene Urechești.

Nu este pentru prima oară când mama lui Oprișan este extrem de generoasă cu fiul său. în 2018 l-a împrumutat cu 51.000. De asemenea, la ultimul bolid cumpărat de Oprișan, un Ford Shelby de peste 100 de mii de euro, acesta a declarat că i l-a cumpărat mama sa. „Am vorbit mai mulți și voiam să ne construim un apartament în Capitală, prin asociere am ajuns, cum vă spun eu. Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții”, declara, în urmă cu ceva timp, Oprișan, pentru un post de televiziune.

Și tot mama lui Oprișan a împrumutat-o și pe fiica acestuia, Mădălina, cu 300.000 de euro, pentru un tun imobiliar dat în mijlocul Focșaniului, despre care puteți citi AICI

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.