De ce vor lipsi Șoșoacă, Diplan și ”doctorița-minune” de pe ultimul drum al lui Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu

De ce vor lipsi Șoșoacă, Diplan și ”doctorița-minune” de pe ultimul drum al lui Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu

aprilie 6, 2021 0

Două voci celebre ale muzicii noastre lăutărești vor fi astăzi pentru ultima zi printre noi, chiar dacă fără viață și însoțite doar de sunete triste: Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu.

Ambii au murit de COVID și amândoi ar fi putut să ne mai bucure urechile și sufletele cu melodiile lor fără egal dacă n-ar fi picat în capcana acelor conspiraționiști ale căror discursuri i-au încurajat pe oameni să creadă că fie virusul nu există, fie medicii le vor face rău dacă vor accepta să se interneze la spital.

Din aceste motive, unii bolnavi s-au tratat acasă, după ”ureche” sau prin tratamente discutabile (cazul Flaviei Groșan, zisă și ”doctorița-minune” de la Oradea).

În ultima vreme, au ieșit la rampă lideri politici și nu numai care au încurajat protestele de stradă împotriva măsurilor sanitare de răspândire a cumplitei boli COVID 19.

Diana Șoșoacă, George Simion, Pompiliu Diplan, Dan Bittman sunt doar unele dintre cele mai celebre figuri care propagă sistematic pe rețelele de socializare mesaje conspiraționiste, pe care unii români le iau în serios. 

Din păcate, o parte dintre ei ajung prea târziu și în stare prea gravă la spital, ceea ce nu le mai poate salva viața.

Liderii conspiraționiști sunt foarte vocali când lângă ei se află doar susținători fanatici, dar dispar brusc de lângă cei afectați de COVID.

Acesta este motivul pentru care azi, când celebrități ca Gabi Luncă sau Nelu Ploieșteanu vor fi conduși pe ultimul drum la cimitir, propagandiștii pandemiei nu vor fi de față.

Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, după ce s-a infectat de COVID-19 în urmă cu două săptămâni. Fiica artistei, Rebeca Onoriu, a anunțat decesul mamei sale în noaptea de vineri spre sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit pe 2 aprilie. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Și Cornelia Catanga a pierit zilele trecute, tot din cauza COVID. Refuzase internarea la spital, deși starea ei era gravă. Când a decis totuși să meargă, a fost prea târziu.

Toți cei trei artiști populari sunt victimele discursului conspiraționist.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.