Barca PRM are tot mai multe gauri

iulie 4, 2007 0

Ma rup de „momentul” zilei si al saptamanii politice, asigurat de interviul de aseara de la Realitatea TV al lui Traian Basescu si, in asteptarea verdictului de la CNCD in cazul remarcelor rasiste ale premierului Tariceanu, vreau sa semnalez ceva ce nu are voie sa treaca neobsevat.
 Sondajele de opniie – nu numai cele de data recenta- spun ceea ce era, in cazul acestui (totusi) proiect politic, inevitabil: PRM si-a consumat „substanta” politica. Trendul clar descendent pe care il inregistreaza acest partid nu e un accident: decaderea PRM e cauzata de lipsa acuta de idei politice, precum si de cantititea tot mai mare de minciuni prost ambatale si, deci, tot mai greu credibile, care vin pe filiera acestui partid. In plus, toate „armele” care l-au facut cindva celebru pe Vadim Tudor s-au tocit in miinile acestuia si stralucesc in miinile adversarilor sai.
PRM, conform datelor sociologice, patineaza acum pe muchia pragului electoral. Sint unele sondaje de opinie care dau PRM chiar in afara Legislativului la proximele alegeri. Sigur, e prematur sa consemnam aceast veste buna pentru democratia autohtona – pe care Vadim  si aliatii sai au capusat-o cindva cu mare forta -, dar, daca peremistii nu vor gasi ceva cu adevarat iesit din comun, s-ar putea ca peste un an sa fim pusi in fata acestui fapt implinit. 
Daca privim doar partea plina a paharului (partea goala fiind aceea ca, desi PRM e devitalizat, marile idei care l-au insufletit traiesc plenar in alte zone si sint intrupate de alte personaje politice), vedem ca partidul condus de C. V. Tudor pare sa fi gasit, in sfirsit, drmul catre esec. Sa fie primit! 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.