Barcelona, kaput: clubul e îngropat în datorii de 1,5 miliarde €, alungarea lui Messi nu rezolvă crahul financiar!

Barcelona, kaput: clubul e îngropat în datorii de 1,5 miliarde €, alungarea lui Messi nu rezolvă crahul financiar!

august 10, 2021 0

Confuzie totală în Barcelona și reacții halucinante ale celor care populează unele birouri ale clubului, aflați în pragul disperării. În consiliul de administrație au apărut deja unele fisuri, au început să devină vizibile, existente, dar abia perceptibile în urmă cu câteva săptămâni.

Totul a început după ce Joan Laporta a luat decizia de a nu reînnoi contractul lui Leo Messi, în schimbul protejării viabilității economice clubului. O decizie care va marca un mandat de președinte al FC Barcelona, care tocmai a început în stare de șoc.

Datoriile clubului au atins suma record de 1,5 miliarde de euro! Din acest motiv al falimentului iminent, clubul nu a putut înregistra contractele a nu mai puțin de 4 jucători cu doar câteva zile înainte de începerea unei noi ediții în La Liga!

La Paris, deja cu fanii staționați în fața ușilor ”Parcului Prinților”, a continuat luni agitația, în așteptarea sosirii lui Messi. Atacantul argentinian era încă izolat acasă, de data aceasta cu intimul său prieten Luis Suárez, acum jucător la Atletico Madrid, fost coleg de echipă cu Messi.

Însă atât tatăl său, Jorge, cât și avocații săi au fost însărcinați cu revizuirea atât a contractului de muncă, cât și a drepturilor de imagine ale ofertei făcute de PSG, decriptată de ziarul L’Équipe la 40 de milioane net pe sezon, cu o legătură de doi ani plus și un altul opțional.

Detaliile de culise ale aducerii lui Messi la Paris Saint Germain, AICI.

Preocupările Barcelonei au mai mult de-a face cu era post-Messi. Și, printre acestea, soldurile financiare care trebuie făcute astfel încât cele patru semnături (Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García și Emerson Royal) să fie compatibile cu Fair Play-ul financiar al LaLiga.

Până în prezent, niciunul dintre ei nu a fost înscris în competiție. Potrivit unor surse din Barcelona, ​​ideea este să încerce înregistrarea de vineri, 13 august. Adică cu două zile înainte ca echipa lui Ronald Koeman să se deschidă sezonul pe Camp Nou împotriva Real Sociedad. Se joacă, așadar, la limită!

Juan Laporta a reușit să taie în carne vie, renunțând la Messi, dar Barcelona are în față spectrul falimentului

Juan Laporta, în apariția în care a încercat să argumenteze plecarea lui Messi, a asigurat că cele patru semnături ar putea fi înregistrate. „Conform calculelor noastre”, a spus el. Dar fără să spună când…

Barcelona ar fi trebuit să genereze venituri de peste 120 de milioane de euro, între câștigurile de capital și economiile din masa salarială de la 1 iulie trecut. Totul trece prin regula de 25% din LaLiga (articolul 100 din Regulamentul bugetar), în condițiile în care clubul Barça, ale cărui cheltuieli pentru salarii reprezintă 95% din venituri, în ciuda plecării lui Messi, și al cărui personal are un cost de aproximativ 567 milioane, continuă să depășească limita salarială.

Deci, pentru fiecare cost de 25 de milioane de euro pe care îl are un nou fotbalist (între amortizări și salarii), clubul trebuie să genereze 100 de milioane de euro, prin reduceri de costuri (de genul renunțării la Messi) și câștiguri de capital.

Principala prioritate în acest moment este să-l poată înscrie pe Memphis Depay, al cărui salariu brut este de aproximativ zece milioane de euro.

Prezența imediată a atacantului olandez este considerată indispensabilă, dat fiind că este chemat să ducă o bună parte din greutatea ofensivă a echipei împreună cu Antoine Griezmann. În plus, fostul fotbalist de la Olympique de Lyon vine de la o performanță remarcabilă împotriva Juventus în trofeul Joan Gamper.

Barcelona a mai descoperit și că înscrierea contractului lui Sergio Agüero (venit de la Manchester City) ar putea aștepta și ea. Regulamentele Federației Spaniole permit ca fotbaliștii care au sosit cu scrisoarea de libertate să fie înregistrați în afara ferestrelor de transfer (fereastra de vară se încheie pe 31 august).

Agüero, Depay și Eric García

Agüero, Depay și Eric García îndeplinesc această cerință. În plus, Kun, care a suferit o leziune la tendon la nivelul gambei interioare a piciorului drept, a aflat că nu va putea debuta cu echipa Barça până la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Aceasta extinde foarte mult marja de înregistrare.

În ceea ce îl privește pe centralul Eric García, care tocmai a jucat atât la Euro, cât și Olimpiada de la Tokyo, el nu va fi încă disponibil pentru meciul cu Real Sociedad.

Barcelona, ​​în orice caz, speră să clarifice o panoramă atât de întunecată în ultimele două săptămâni ale lunii august. După ce i-a transferat pe Trincao, Junior Firpo și Todibo și l-a concediat pe Matheus Fernandes, mai are multe de făcut.

De exemplu, cum să închidă împrumutul lui Miralem Pjanic de la Juventus și astfel să poată economi cel puțin salariul (aproximativ 14 milioane de euro brut), dar nu și amortizarea în așteptare (45 de milioane în total, 15 în acest sezon).

Pjanic a fost fluierat de fanii de la Gamper, deși nu la fel de răutăcioși cum au fost cu francezul Samuel Umtiti, căruia fanii îi cer în continuare  să plece.

Reducerea salariului pentru cei patru noi căpitani (Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto și Jordi Alba) este, de asemenea, în așteptare, în ciuda urgenței situației. Barça este în stare de șoc. (Sursa: El Mundo)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.