Basescu despre fostii consilieri

octombrie 19, 2009 0

La Prima TV.
Basescu despre Plesu:

Dacă am o explicaţie care poate fi făcută publică este pentru Andrei Pleşu. Andrei Pleşu era prea mare ca să stea în corsetul unui consilier care trebuie să pună preşedintelui la dispoziţie soluţii, variante, idei.. Era prea mare

Basescu despre Renatte Weber:

Mi-aduc aminte, chiar Renate Weber a venit plângând la mine şi spunându-mi că e bolnavă şi că trebuie să plece, să se trateze. Pe urmă am văzut-o extrem de violentă, n-am avut o explicaţie. Bun, sunt decent, sunt un bărbat, nu vreau să dau o explicaţie, cum nu voi da nici legat de Adriana Săftoiu.

(Plesu despre Basescu: Nu-i puneam la îndoială bunele intenţii, dar mă deranjau reacţiile lui umorale, o anumită voluptate a conflictului, precum şi alternanţa de emotivitate lăcrămoasă şi brutalitate cazonă în care se complăcea adesea”, preşedintele a dat un exemplu de situaţie în care s-ar fi putut manifesta „brutalitatea sa cazonă)
Basescu despre Plesu:

Da, spre exemplu când un consilier vine şi îţi dă un document important, că e de politică externă, să spunem, la semnat şi spui:”Ce conţine?” şi constaţi că nu ştie, nu se poate aştepta să fie pupat pe frunte. Atunci poţi să-i spui şi brutalitate cazonă, da? Când prezinţi preşedintelui României în avion documente pe care să le semneze şi întrebi „Dar despre ce e vorba?”, „Nu ştiu”. Deci, eu semnam, ca preşedinte, un material lucrat de cineva din departament….
Să ai decepţia să constaţi că nu ştia ce îmi propunea să semnez poate fi un moment în care poţi avea orice reacţie pentru că instantaneu te întrebi: „Dar până acum, de atâtea luni, omul ăsta a ştiut ce mi-a dat la semnat sau am semnat ce mi-au dat nişte funcţionari din direcţia lui?

Basescu despre consilieri:

Dar niciun consilier nu mă poate aşeza pe o linie să spună: „Asta e linia mea şi îl ghidonez eu pe  preşedinte”. A fost un consilier care a încercat să creeze în piaţă, să spunem, impresia că ea/el îl ghidonează pe preşedinte, are putere


VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.