Bătrân de 89 de ani așteptând de la 2.00 noaptea autobuzul, de teamă să nu piardă vaccinarea
Agenții Poliției Locale Lugo, regiunea Galiția, nord-vestul Spaniei, au ajutat un bărbat în vârstă de 89 de ani care și-a petrecut noaptea în aer liber într-o stație de autobuz până în zorii zilei, pentru că îi era frică să nu adoarmă și să rateze programarea pentru vaccinare, anunță El Confidencial.
Evenimentul s-a petrecut în jurul orei două fără un sfert dimineața, când o patrulă a Grupului Operațional de Noapte al Poliției Locale Lugo a văzut un bărbat în vârstă, mergând cu greu pe strada Montero Ríos.
În acel moment, agenții s-au apropiat pentru a verifica dacă bărbatul nu era dezorientat, având în vedere ora foarte târzie în noapte și temperaturile scăzute ale momentului.
Bătrânul a explicat că așteaptă autobuzul orașului care să-l ducă la Spitalul Universitar Lucus Augusti (HULA), pentru că avea programare să primească a treia doză de vaccin anti-covid-19.
Fără îmbrăcăminte adecvată pentru a face față frigului nopții, el a fost invitat de patrula poliției să fie dus acasă, dar octogenarul a refuzat să plece deoarece, conform celor spuse de el, îi era frică să nu adoarmă și să rateze programarea la vaccin.
De aceea a insistat că a preferat să petreacă noaptea la stația de transport în comun până va trece autobuzul care să-l ducă la spital.
Odată ce agenții au verificat că bărbatul nu figurează ca dispărut, având în vedere împrejurările evenimentului, l-au convins să-l ducă la HULA, unde să poată aștepta într-un loc ferit de frig.
În cele din urmă, agenții l-au transferat la spital, unde a fost îngrijit de cadrele medicale. Ajuns aici, bărbatul a fost lăsat în grija cadrelor medicale, care l-au supus și unui control medical în așteptarea inoculării.
Spania este una dintre țările europene cu cel mai mare grad de vaccinare – aproape 82% din populația de peste 12 ani a primit cel puțin o doză de vaccin.
La ora asta, este în plin proces oferirea celei de-a treia doze de vaccin bătrânilor și persoanelor cu deficiențe imunitare.
Ca peste tot în Europa, incidența infectărilor a crescut și în Spania foarte mult în ultimele două săptămâni, de peste 7 ori, dar chiar și așa nu depășește 1,1 cazuri noi la 1.000 de locuitori, în comparație cu țări ca Germania, Austria sau Marea Britanie, unde nivelul scăzut de vaccinare a obligat autoritățile să impună noi restricții.