Bătrân de 89 de ani așteptând de la 2.00 noaptea autobuzul, de teamă să nu piardă vaccinarea

Bătrân de 89 de ani așteptând de la 2.00 noaptea autobuzul, de teamă să nu piardă vaccinarea

noiembrie 20, 2021 0

Agenții Poliției Locale Lugo, regiunea Galiția, nord-vestul Spaniei, au ajutat un bărbat în vârstă de 89 de ani care și-a petrecut noaptea în aer liber într-o stație de autobuz până în zorii zilei, pentru că îi era frică să nu adoarmă și să rateze programarea pentru vaccinare, anunță El Confidencial.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei două fără un sfert dimineața, când o patrulă a Grupului Operațional de Noapte al Poliției Locale Lugo a văzut un bărbat în vârstă, mergând cu greu pe strada Montero Ríos.

În acel moment, agenții s-au apropiat pentru a verifica dacă bărbatul nu era dezorientat, având în vedere ora foarte târzie în noapte și temperaturile scăzute ale momentului.

Bătrânul a explicat că așteaptă autobuzul orașului care să-l ducă la Spitalul Universitar Lucus Augusti (HULA), pentru că avea programare să primească a treia doză de vaccin anti-covid-19.

Fără îmbrăcăminte adecvată pentru a face față frigului nopții, el a fost invitat de patrula poliției să fie dus acasă, dar octogenarul a refuzat să plece deoarece, conform celor spuse de el, îi era frică să nu adoarmă și să rateze programarea la vaccin.

De aceea a insistat că a preferat să petreacă noaptea la stația de transport în comun până va trece autobuzul care să-l ducă  la spital.

Odată ce agenții au verificat că bărbatul nu figurează ca dispărut, având în vedere împrejurările evenimentului, l-au convins să-l ducă la HULA, unde să poată aștepta într-un loc ferit de frig.

În cele din urmă, agenții l-au transferat la spital, unde a fost îngrijit de cadrele medicale. Ajuns aici, bărbatul a fost lăsat în grija cadrelor medicale, care l-au supus și unui control medical în așteptarea inoculării.

Spania este una dintre țările europene cu cel mai mare grad de vaccinare – aproape 82% din populația de peste 12 ani a primit cel puțin o doză de vaccin.

La ora asta, este în plin proces oferirea celei de-a treia doze de vaccin bătrânilor și persoanelor cu deficiențe imunitare.

Ca peste tot în Europa, incidența infectărilor a crescut și în Spania foarte mult în ultimele două săptămâni, de peste 7 ori, dar chiar și așa nu depășește 1,1 cazuri noi la 1.000 de locuitori, în comparație cu țări ca Germania, Austria sau Marea Britanie, unde nivelul scăzut de vaccinare a obligat autoritățile să impună noi restricții.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.