Cîțu dă ”pantalonii jos” PSD și UDMR și redeschide ușa USR. ”Trebuie să negociem de pe poziții de forță”

Cîțu dă ”pantalonii jos” PSD și UDMR și redeschide ușa USR. ”Trebuie să negociem de pe poziții de forță”

noiembrie 19, 2021 3

„Nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”, a spus Kelemen Hunor, liderul UDMR, supărat că liberalii cer Ministerul Dezvoltării, ocupat acum de un ministru maghiar, la negocierile pentru formarea noului Cabinet.

Coaliția PSD-PNL-UDMR este pe cale să se destrame, cu două zile înainte de a merge la consultările de la Palatul Cotroceni. Surse politice susțin că blocajul pe împărțirea ministerelor ar putea arunca în aer negocierile.

UDMR nu vrea să renunțe la ministerul Dezvoltării, cerut de PNL, care se află în situația de a nu avea niciun minister important, pentru că social democrații nu vor să cedeze Finanțele sau Transporturile.

Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că se ia în calcul inclusiv reînceperea negocierilor cu USR pentru formarea unui guvern, sau învestirea unui guvern minoritar. 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor, au declarat pentru News.ro surse participante la discuţii.

„Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Daca vom ceda că până acum să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, le-a spus Florin Cîţu liderilor PNL reuniţi în şedinţa BEX.

Liberalii sunt nemulțumiți că PSD nu cedează unul dintre ministerele de forță din Guvern, Transporturi sau Finanțe. Negocierile de vineri s-au blocat chiar în momentul în care Klaus Iohannis anunța că a convocat consultări la Cotroceni pentru luni.

După ce discuțiile au fost întrerupte, Nicolae Ciucă a declarat că „vom debloca această situaţie”.

„Trebuie să înțelegem toți că până duminică aceste negocieri vor fi finalizate”, a spus și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la plecarea de la Palatul Parlamentului, că UDMR nu acceptă să piardă ministerul Dezvoltării.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.