Bucureștiul are, în sfârșit, primar! Nicușor Dan oferă prima mare DOVADĂ că omul sfințește locul

Bucureștiul are, în sfârșit, primar! Nicușor Dan oferă prima mare DOVADĂ că omul sfințește locul

aprilie 22, 2021 3

Nicușor Dan  ajuns edilul Capitalei pe un teren minat. Orașul era îngropat în datorii (deși se poate împrumuta lejer în continuare, are cel mai solvabil buget), cu un trafic infernal care omoară zilnic oameni prin poluare de China, o rețea de străzi sufocată, o infrastructură subterană pentru utilități ca după război.

Colac peste pupăză, administrația era complet blocată de măsura absolut iresponsabilă a administrației Firea de a crea celebrele ”companii” municipale – sugative de bani și pepiniere de angajat ”pile” și amante.

Deși are de descâlcit o caracatiță ce pare imposibil de transformat în bine, noul primar a reușit… pas cu pas să facă schimbări salutare.

Odată trecută iarna de coșmar dată de criza de apă caldă și căldură, a anunțat imediat primele investiții în conductele lăsate de fosta primăriță în paragină.

Comisia Europeană a aprobat de fapt planurile României de a sprijini modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei, fiind de acord cu ajutorul de 254 de milioane de euro pentru acest proiect.

„Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane EUR, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședintele executiv, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

Așa a procedat pe multe paliere, unde schimbările nu se văd, dar ele există.

Bunăoară, a oprit sumele imense aruncat pe investiții în statui și concerte de proastă calitate: 200 de milioane de lei!!!

Iar astăzi, am aflat că a mai rezolvat o problemă de mare amploare: stoparea operațiunii de distrugere a arborilor din București, prin celebra campanie a Gabrielei Firea de ”toaletare”.

Specialiștii în peisagistică au avertizat degeaba că dacă li se taie toată coroana, arborii urmează să moară în decursul a câțiva ani.

Acest lucru s-a și întâmplat, primarii grăbindu-se apoi să scoată copacii pe care-i uscaseră astfel deliberat, în loc plantând fie alții achiziționați la suprapreț (uneori, cu de peste 10 ori prețul de pe piață) sau betonând, pur și simplu, zona.

Astăzi, Nicușor Dan, le-a transmis bucureștenilor vestea cea mare.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută.“

Inventarul dezastrului lăsat de Firea în București, prezentat de Nicușor Dan

1. Nu a făcut practic nimic pentru a moderniza rețeaua de termoficare a Bucureștiului

2. Nu a reușit să absoarbă 300 de milioane de euro bani europeni, deși i-a avut la dispoziție încă din 2016

3. În vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent

4. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 2016

5. Pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână

6. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza

7. În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu. Dar ne vom ocupa și de ei”

Avatar
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
3 comments on “Bucureștiul are, în sfârșit, primar! Nicușor Dan oferă prima mare DOVADĂ că omul sfințește locul
 1. Avatar

  ionescu serban

  Vax publica!!

  aprilie 23, 2021 Reply
 2. Avatar

  ionescu serban Ionescu

  Vax publica!!

  aprilie 23, 2021 Reply
 3. Avatar

  Valentin Constantin Furnica

  Cum putem explica oare niste evidente in contextul realitatilor vizibile :
  -traseele conductelor principale sunt acoperite de constructii care nu au ce cauta acolo, chiar daca s-au redat proprietarilor;
  – s-au costruit multe blocuri cu inaltimi superioare celor cu 10 etaje, care dominau deja intreg Bucurestiul, astfel incat se nasc probleme privind redimensionarea conductelor si poate chiar a sursei de apa calda, adica o redimensionare a puterii termocentralei?
  Termoficarea nu inseamna boilerizare, adica aburii supraincalziti, dupa detenta pe generatoarele de curent electric, ajung la punctele termice ca agent termic utilizat apoi in circuitele apei calde menajere si separat, ale caloriferelor. Prin urmare, cresterea randamentului termocentralei vizeaza energia electrica, restul fiind utilizat la obtinerea unei temperaturi cat mai scazute, prin racire pe traseele de termoficare . Pe vremuri, temperatura de intoarcere, de nivelul celei caracteristice apelor mezotermale (circa 25 grade Celsius) era inca utilizata la incalzirea serelor ce se aflau in apropierea termocentralelor. Cel putin asa se prezenta cresterea randamentului prin anii 1970-1980 (conform legii din fizica din termodinamica).
  Avand in vedere cele de mai sus, observate de un nespecialist, se naste o banuiala: nu cumva este mascata actiunea de redimensionare a termocentralei din cauza unor constructii facute haotic doar de dragul fondurilor inghitite pentru indicatori absurzi, cum ar fi cei de revenire a economiei pentru ca se construieste ? Acum cu ce le incalziti ? Cum scoateti putoarea din reteaua de canalizare, dupa ce drumarii si-au facut de cap astupand gurile de canal (si chiar pe cele de aerisire ale traseelor de gaz metan) ?

  Ati sufocat copacii care nu au avut noroc si au cazut in zona spatiilor de joaca si v-ati suparat pe cei din parcari ca au cazut pe masinariile voastre, pentru ca nu mai au radacini? Care este scopul toaletarii ? Retezarea copacilor de la jumatate, sau indepartarea uscaturilor si bandajare cu substante protectoare? Toti nebunii care s-au urcat in pom, au retezat pur si simplu. Chiar sunt atat de incapabili consilierii primariei de nu pot identifica oamenii din serviciile specializate, ori acestea au fost sufocate de pile si amante ?

  aprilie 29, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.