Cacealmalele lui Traian Basescu

mai 7, 2007 0

De cind a fost suspendat, Traian Basescu a executat 2 cacealmale si a creat conditiile de posibilitate pentru inca una. La cele doua, a cazut el insusi in cursa pe care a intins-o adversarilor sai.
Iata, pe scurt. Presedintele suspendat al Romaniei a promis ca isi va da demisia la 5 minute dupa ce Parlamentul il va suspenda. Nu a facut-o. Ratarea santajului cu demisia a mai provocat inca un esec, cel putin pina acum. Traian Basescu a promis ca, dupa ce isi va fi prezentat demisia, va spune adevarul crud despre guvernul Tariceanu. Pina acum, nu a facut nici asta; sau, in orice caz, nu a spus mai mult decit a facut-o pe vremea cind era sef al statului.
La a treia situatie care seamana foarte mult cu o cacealma nu avem inca un deznodamint. TB a spus, la o intilnire cu ziaristi straini ca, daca va inregistra un scor negativ la votul din 19 mai, se va retrage din viata politica. Cel mai probabil e ca TB nu va pierde la referendum. Sigur e ca TB a ales sa mai faca inca o declaratie riscanta, probabil pentru a-si motiva si mobiliza si mai mult electoratul.
Insa, ce-i mult, nu-i bun! Presedintele-cacialmist e, de acord, o specie de presedinte-jucator, dar nu e o formula care il avantajeaza pe un presedinte jucator impatimit.  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.