Macelarul Basescu, la TVR

mai 9, 2007 0

Intre bine si rau, aseara, la televiziunea nationala, telespectatorii au putut vedea un animal politic de talie grea. Mai mult: un animal politic viguros, dezlantuit si renascut, in urma unui vot de suspendare ultrapersonalizat „impotriva”  dat de un Parlament dominat de personaje dubioase si dispuse sa raspunda la comenzi obscure.
Basescu – intre bine si rau – a fost, imi asum aceasta formulare care poate sa para brutala, un macelar de elita. Cu un discurs bine ascutit, a facut „zdrentze” liniile de forta ale atacurilor adversarilor sai. A transat argumente redutabile si le-a turnat in formule retorice foarte convingatoare. Adesea, a redus garnitura de jurnalisti prezenti in studio la rolul de decor vorbitor. A fost starul mediatic al serii de ieri si avocatul stralucitor al unei agende democratice autentice. „Macelarul” Basescu a despicat, si aseara, cu barda discursului sau o fanta prin care se vede un viitor mai bun pentru Romania.  
Pentru toate astea, responsabil este Traian Basescu. In plus, dupa cum veti vedea si in presa acestor zile, seful suspendat al statului va fi gasit si vinovat. Dar asta nu e, sper ca imi impartasiti punctul de vedere, o noutate. Tocmai din acest motiv, eu sint optimist.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.