Cat costa un site "misto": The Guardian

septembrie 23, 2009 0

In ultimii 9 ani am fost implicat in lansarea a numeroase site-uri care aveau un corespondent in print. De regula, cand venea vorba de site-uri de ziare, invariabil, de la patroni la jurnalisti, primeam de fiecare data un exemplu devenit clasic: „Hai bai sa-l facem asa, misto… uite, ca The Guardian!„.

guardian

De altfel, numeroase site-uri de ziare din Romania, mai ales din categoria quality, au „imprumutat” elemente din guardian.co.uk In contextul dat, m-am distrat citind azi articolul MONEY.ro semnat de Roxana Ivan: „Site-ul Guardian, pierderi de 20 de milioane de lire sterline”.
Ce inseamna 20 de milioane de lire sterline, in 7 ani? Sa facem un calcul simplu:
20 de milioane de lire sterline inseamna peste 22 de milioane de euro. Impartit la 7 inseamna peste 3 milioane de euro pierdere pe an. 3 milioane impartit la 12 inseamna peste 250.000 de euro pierdere, lunar.
Redactorul sef The Guardian, Robert Andrews, declara ca veniturile anuale ale guardian.co.uk ating 30 de milioane de lire sterline. In medie, 2.5 milioane lunar. In euro, 2,7 milioane venituri.
De unde rezulta, ca un calcul aproximativ, ca guardian.co.uk costa, in medie, aproape 3 milioane de euro lunar! Ei, mai vrea careva un site „misto”? Aud? 🙂
Articol publicat pe dStanca.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.