Cât mai rezistă medicii adevărați? Cazul doctoriței moarte în spital la Constanța și cel al ”minunii” Flavia Groșan, din Oradea

Cât mai rezistă medicii adevărați? Cazul doctoriței moarte în spital la Constanța și cel al ”minunii” Flavia Groșan, din Oradea

aprilie 25, 2021 1

Cadrele medicale se află la capătul puterilor. După un an de luptă cu pandemia în care și-au consumat deja de multă vreme ”datoria” și au trecut mult dincolo de limitele lui ”să-și facă treaba, e munca lor!”, medicii și ajutoarele lor din spitale cad unul câte unul de epuizare.

Opinia publică a fost șocată efectiv de gestul unui medic rezident din Timișoara. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit fără suflare, la începutul acestei luni, în spital.

Raul Pătrașcu, managerul spitalului în cauză, a tras şi un semnal de alarmă după supoziția că ar putea fi vorba de o sinucidere, care poate fi atribuită stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

„Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici, suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni„, a spus dr. Raul Pătraşcu.

Și Loredana Chircu, o doctoriţă de 38 de ani dintr-un spital privat din Constanța, a fost găsită moartă în unitatea medicală, informează IPJ Constanţa.

Decesul a survenit după o noapte de gardă.

Colegii au spart uşa cabinetului pentru a afla ce s-a întâmplat. Femeia era căsătorită și avea un copil. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă, semn că nu exclud nici o ipoteză. Doctoriţa făcea consultaţii şi gărzi atât la spitalul privat, cât la Spitalul Județean Constanța.

Doctorița Loredana Chircu s-a stins de tânără

„Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, s-ar afla o femeie decedată. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că este vorba despre o femeie, de 38 de ani, găsită decedată într-o încăpere a spitalului”, precizează sursa citată de Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, echipa spitalului Heka anunță decesul doctoriței Loredana Chircu, medic specialist medicină internă, în vârstă de 38 de ani, care a intrat de gardă la ora 20:00 fără să prezinte vreo problemă vizibilă. Pe parcursul gărzii a avut două consultații.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, echipajul medical ajuns la spital, în urma unui apel la 112, a constatat decesul femeii.

Pe trupul neînsufleţit nu au fost găsite urme vizibile de violenţă. A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

După audierea martorilor, s-ar mai fi aflat că femeia avea în ultima vreme stări depresive.

Nu este exclusă nici epuizarea fizică – doctoriţa făcea consultaţii şi gărzi atât la spitalul privat, cât la Spitalul Județean Constanța.

Deși nu e clar dacă și acest deces este provocat de epuizarea și stresul din pandemie, situația din spitale e departe de a fi ca înainte de explozia îmbolnăvirilor.

Dar în timp ce medicii cad ca secerați în spitale, unul după altul, nimic nu se schimbă pe terenul celălalt, al medicilor (foarte puțini, o ultraminoritate, din fericire) care au făcut din stigmatizarea corpului medical aflat în linia întâi a luptei cu COVID 19 un motiv de propulsare la cote maxime a imaginii personale.

Și astăzi este încă nepedepsit profesional cazul ”doctoriței-minune” de la Oradea, Flavia Groșan.

Flavia Groșan a devenit faimoasă după ce s-a lăudat că a vindecat peste 1.000 de pacienți COVID cu ”o schemă proprie de tratament”

Aceasta a reușit să-și bată joc de sacrificiul colegilor săi, prin bagatelizarea tratamentului stabilit de autorități pentru boala COVID 19, ceea ce le-a creat medicilor adevărați, care luptă tot mai greu cu pandemia în spitale, o povară în plus.

Mai grav, Groșan a fost iertată de Colegiul Medicilor din Oradea.

Șefii instituției s-au speriat că vor avea de-a face cu fanii ”doctoriței-minune”, unii dintre ei fiind foarte radicali (au protestat în stradă în favoarea Flaviei Groșan, în momentul cercetării sale!).

Flavia Groșan este susținută puternic și de adepți ai teoriilor conspirației – acele persoane care, prin atitudinea lor iresponsabilă, provoacă implicit mai multe infectări și decese din cauza COVID.

Consecința majoră a unei astfel de atitudini iresponsabile va fi criza totală în spitale și, inevitabil, în țară. Cu ajutorul conspiraționiștilor, haosul pândește la orizont, ceea ce este mai grav ca în timp de război.

Opinia publică responsabilă este efectiv dezarmată de impotența autorităților competente în domeniu pentru a stăvili asaltul armatelor de iresponsabili.

Între timp, oamenii au început să facă singuri investigații și anunță că impactul negativ este chiar mai mare decât cel oficial.

”Am citit articolul despre doctorita decedata in garda. M-am uitat pe facebook-ul ei si am dat peste o poza in care este cu dr. Mioara Neagu, decedata si ea nu demult tot subit. Interesant, nu!?”, ne-a scris utilizatoarea Daniela Mariana.

Cititoarea VoxPublica.ro ne-a sesizat și postarea în care apar ambele doctorițe plecate dintre noi.

https://www.facebook.com/mioara.neagu.969/posts/1931658737137917

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2296543010649486&set=p.2296543010649486

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.