Ce cadouri a primit Traian Băsescu

noiembrie 4, 2009 0

basescuPreşedintele Traian Băsescu împlineşte astăzi 58 de ani şi se pregăteşte să-şi dăruiască un nou premier, după ce anul trecut cadourile legate de marinărie au fost pe primul plan. Spre deosebire de predecesorul său, care se lăsa urat de rapsozii neamului la Cotroceni, Băsescu merge să-şi primească felicitările de la popor.
Cadourile vor fi recepţionate probabil de consilieri, însă, pentru cei care nu s-au hotărât încă, le ofer câteva sfaturi, după ce am tras cu ochiul la bunurile oprite de preşedinte în cadrul serviciilor de protocol în ultimii doi ani. Se înţelege, pe lângă terenurile de la Căşuneanu sau casa din Mihăileanu care se va învecina cu autostrada suspendată a lui Oprescu.
În 2007, Traian Băsescu a oprit din multitudinea de cadouri primite o chitară de lemn, o cutie cu trei sticle de vin franţuzesc (să mai zică Iliescu şi Vanghelie că Băsescu este un băutor de whisky!), un tablou mic, o pereche de mănuşi de box, o sabie de oţel şi o replică a unei monede de aur de pe vremea împăratului Traian, semn că ştia ea Udrea ce ştia atunci când îi chema la vot pe urmaşii împăratului Traian Băsescu.

Mai interesantă este lista bunurilor oprite în 2008. Dacă ne uităm atent la cadourile rămase în proprietatea personală a preşedintelui, observăm că pe bătrânul lup de mare îl apasă nostalgia valurilor, semn că nu degeaba şi-a reînnoit brevetul de marinar. Păi, altfel cum se explică faptul că a oprit din cele câteva zeci de cadouri un sextant, o corabie coreeană în miniatură, o bărcuţă, şi un glob pământesc de metal. Din China, şi-a păstrat o colecţie de timbre, nu termopane ca Năstase, iar de la tricolori o minge cu autografe şi un tricou personalizat. Curios, din patria baronului Marian Oprişan a rămas cu un pix şi un album cu judeţul Vrancea. Ca să nu daţi chix, evitaţi vazele, icoanele şi tablourile cu temă religioasă, deşi poate, între timp preferinţele preşedintelui s-au schimbat.
Voi ce cadouri i-aţi face preşedintelui?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.