Ce nu-mi place la Basescu, Geoana, Antonescu si Oprescu. Spuneti si voi.

noiembrie 1, 2009 0

Obisnuiesc uneori sa judec oamenii dupa criteriul “cum m-as simti cu X daca s-ar intampla sa-mi fie coleg si ar trebui sa lucrez cot la cot cu el, zi de zi”. O fac acum si cu principalii candidati la presedintie, exclusiv cu cele ce nu-mi plac la fiecare dintre ei. De cele ce-mi plac, poate mai tarziu. 
Deci, ce nu-m place la:
Basescu:
– Are minciuna in sange. E sincer numai cand nu are nimic de pierdut sau cand e perfect stapan pe situatie. Orice situatie intermediara, care comporta, prin urmare, un risc, oricat de mic, il activeaza gena mincinosului. M-ar stresa ideea ca trebuie sa calculez mereu daca pot sau nu sa-l cred cand spune ceva. Orice.
– N-as impartasi cu el nimic din viata personala. Imi pare genul de om care nu s-ar da indarat sa intoarca impotriva ta orice mic secret pe care i l-ai destainui.
– E violent si cultiva frica in ceilalti, in stil sef de mafie. Daca mi-ar fi coleg, cunoscandu-ma si pe mine, ar iesi cu scantei. Desi eu ma enervez greu, nu cred ca m-as abtine sa nu-l pun la punct. Si apoi mi-ar parea rau ca mi-am pus mintea cu el.
 Geoana:
–  Nu mi-au placut niciodata “sefii de clasa” iar Geoana imi pare genul asta. Il vad tocind la toate materiile, lingusindu-si profesorii, sarind sa fie primul care deschide usa directorului.
– Cand am dat admiterea la treapta a doua de liceu (asa era in anii optzeci), i-am dat unui coleg sa copie la ambele materii. Desi era bata, a trecut examenul. Nu-l vad pe Geoana dand de copiat vreunui coleg, chiar si daca asta nu i-ar reduce lui sansele cu nimic.
– Incearca sa se puna bine cu toti cei care-l inconjoara. Mai mult din frica decat din calcul, iar fricosii imi repugna. Nu-l vad in stare sa transeze o situatie delicata decat daca se asigura ca e “majoritar”. 

 Crin Antonescu
–       Cu rezerva ca il cunosc mai putin decat pe primii doi, pot afirma totusi ca ma ingrijoreaza la el un soi de cameleonism. E o suspiciune de-a mea legata de el.
–  Nu m-as baza prea mult pe un eventual sprijin, la nevoie, din partea lui. Imi pare genul care intai se intreba daca cineva merita ajutat, daca se potriveste cu filosofia sa de viata iar pentru mine gratuitatea si generozitatea sunt calitati majore.
Sorin Oprescu
– Desi pare genul cu care nu te plictisesti usor, nu cred ca l-as suporta mult timp prin preajma. Imi plac pontosii cu masura. Oprescu imi pare ca exagereaza.
– Cred ca e in stare sa jigneasca si gratuit, de dragul succesului de moment.
– Ca si Basescu, si el e capabil sa minta foarte usor. Are ceva de smecheras cu care eu nu ma pot impaca.
De ceilalti n-am nimic de zis pentru ca nu merita efortul. Poate doar de Kelemen Hunor, dar il cunosc atat de putin incat chiar n-am ce spune. Cel mult sa-l votez  🙂
Cum va indemnam si in titlu, scrieti si voi ce NU va place la cei patru. Fiti sinceri cu voi insiva, ca intotdeauna 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.