”Ce se vede, ce se spune, ce rămâne: un omg (om modificat genetic)”

”Ce se vede, ce se spune, ce rămâne: un omg (om modificat genetic)”

martie 21, 2021 0
Ce se vede, ce se spune, ce rămâne
Ce se vede: Un omg (om modificat genetic), surprins în timp ce i se inoculeaza experimental, cu un ac suficient de lung, două doze de vaccin deodată la rapel: una în mână, omului viu, cealaltă direct în cap, destinată variantei print. În felul acesta, se obține atât imunizarea omului, cât și a percepției sale de sine. După cum lesne se poate observa, varianta tipărită nu pare afectată de reacții adverse, în timp ce omul viu nu mai e același om: privirea lui e deja golită de conținut, zâmbetul de sub mască se întrevede a fi ușor tâmp, iar degetul mijlociu al mânii drepte a rămas înțepenit într-o poziție nefirească.
Ce se spune: ”Care credeți că ar fi principalul avantaj al vaccinării, vă simțiți mai puțin muritor?”, a sunat întrebarea reporterului aflat la ieșirea din centrul de vaccinare. ”Nu, nici pomeneală. Pur și simplu încerc să-mi câștig dreptul de a muri din alte cauze decât boala asta nenorocită: de plictiseală, de urât, de scârbă, de inimă rea, din idealism…” ”Ce mesaj aveți pentru cei care nu vor să se vaccineze, nu de frică sau din cauza altor boli pe care le au, ci pentru că pur și simplu nu au chef sau nu vor?” ”Hmm… În definitiv, fiecare om ajunge la un moment dat la medic, totul e să încerci să te ții cât mai departe măcar de cel de medicină legală. Știți, le-aș transmite un salut amical, dar mi-a înțepenit afurisitul ăsta de deget, mi-e teamă să nu fiu greșit înțeles.”
Ce rămâne: Între timp, ceva mai încolo, zgribulită de frig, o doamnă trecută binișor de prima tinerețe își așteaptă soțul să iasă de la vaccinare. Dar omul nostru cel cu degetul înțepenit nu dă semne că și-ar mai aminti de ea. El e de-acum un alt om, nu-i așa, un omg, ce treabă să aibă el cu trecutul celui de dinainte? Noroc cu tricoul lăsat la vedere, a avut biata femeie de ce să se agațe.
Mircea Zamfir (Sursa: Facebook)
NOTĂ: Mircea Zamfir este jurnalist. A lucrat pentru BBC, Dilema Veche, Mediafax
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.