Cel mai jalnic repros adus motiunii PD


  Motiunea depusa de democrati impotriva actualului guvern care urmeaza sa fie votata in Parlament la inceputul acestei saptamani are mult retorica inutila (in traducere: mult bla-bla-bla) si, dupa semnalele din ultimele zile, sanse mici de a fi incununata cu succes. O paranteza a propos de motiuni la adresa guvernului Tariceanu in functiune: mult mai interesanta mi se pare motiunea a carei iminenta a fost anuntata de PSD.
  Revenind la motiunea democratilor: exista un repros anume care m-a facut sa ridic, mirat, sprinceana de mai mult ori in aceste zile. S-a spus ca e deplasat ca PD sa depuna o motiunea de cenzura la adresa unui guvern din care, pina in urma cu doua luni, a facut parte. Cei care au sustinut cel mai vehement o asemenea pozitie, dar nu singurii, au fost social-democratii. E o evidenta manipulare; si, pentru ca e evidenta, manipularea are sanse mici sa produca efecte. Nici macar Basescu II nu mai poate fi, in ciuda declaratiilor sale, Basescu I; cu atit mai mult, Guvernul Tariceanu II nu mai poate fi Guvernul Tariceanu I – intre Monica Macovei si Tudor Chiuariu, pentru a lua exemplul cel mai la indemina, e o diferenta imensa si nu e, nici pe departe, singura.
  De altfel, in apararea lor, liberalii insisi denunta, folosindu-se si de acest „argument”, motiunea PD-ului. E drept, fruntasii PNL mai umbla, retoric, si la alte idei: azi, de pilda, baronul melancolic, Relu Fenechiu, puncta izolarea lui Traian Basescu si il indica pe seful statului – in calitatea sa de autor al unor planuri „antidemocratice”, precum tentativa de a schimba actualul guvern – drept „principala cauza a esecurilor sale in incercarea de doborire a guvernului Tariceanu”. 
  Insa, si in acest din urma caz, ca si in situatia jalnicului repros adus motiunii PD (atentie: sint insa si reprosuri temenice care i se pot aduce acesteia), retorica nu a suficienta.     

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here