Cerșetorul român devenit celebru în Franța pentru că făcea donații oamenilor năpăstuiți. „Jojo este un super erou!”

Cerșetorul român devenit celebru în Franța pentru că făcea donații oamenilor năpăstuiți. „Jojo este un super erou!”

martie 18, 2021 0

”Povestea lui Jojo, un om fără adăpost cu o inimă mare. Cel care nu avea altceva decât o bucată veche și uzată dintr-o saltea întinsă în bătaia vântului și care, totuși, a decis să ofere toate micile sale economii victimelor furtunii Alex din octombrie trecut. O chestiune de suflet. Așa cum a fost și cu ajutorul oferit Prescilliei și bebelușului ei.”

Așa începe publicația Nice Matin reportajul despre românul devenit celebru în Franța pentru mărinimia sa, probată deja public de două ori.

”Acest om drăguț fără adăpost l-a ajuns din urmă pe hoțul care furase telefonul mobil al unei mame”, scrie publicația franceză.

„Jojo este un super erou!”, afirmă femeia ajutată de român să-și recupereze telefonul furat. Ea este încă mișcată de gestul românului.

„Acest domn este formidabil, toată lumea trebuie să o știe!”. Se apropie de el pentru fotografie, zâmbește puternic.

Dar bărbatul nu face deloc pe eroul. Ridică din umeri și spune doar: „Acest lucru este normal”.

– ”Cum să-ți mulțumesc?”, insistă femeia.

„S-a terminat, doamnă …”

Dar ea continuă: „Trebuie să spui povestea ta”.

Nu a făcut-o, dar au reușit jurnaliștii, pe baza mărturiilor oamenilor care l-au cunoscut pe Jojo chiar din octombrie anul trecut, când din puținii săi bani a donat 150 de euro pentru persoanele afectate de inundațiile care au devastat sudul Franței.

Impresionată de generozitatea românului, care trăia de pe o zi pe alta, primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă. În plus, o persoană anonimă i-a pus la dispoziție o locuință.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.