Chiar s-a spânzurat oligarhul ucrainean de origine rusă găsit mort lângă Londra?

Chiar s-a spânzurat oligarhul ucrainean de origine rusă găsit mort lângă Londra?

martie 4, 2022 0

Un oligarh născut în Ucraina a fost găsit mort la domiciliul său în circumstanțe inexplicabile, a declarat poliția din Surrey.

Ofițerii tratează moartea lui Mikhail Watford, în vârstă de 66 de ani, care și-a făcut avere în petrol și gaze după dispariția Uniunii Sovietice, ca neexplicată, relatează The Guardian.

Știrea vine în timp ce atenția se concentrează asupra oligarhilor din Marea Britanie despre care se crede că sunt membri ai cercului interior al lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Nu există însă nicio sugestie că Watford a fost ținta sancțiunilor susținute de britanici din cauza apropierii de Putin sau a unei operațiuni rusești.

Poliția din Surrey a declarat că cadavrul său a fost găsit luni la o adresă de lângă Virginia Water, între Slough și Woking, în vestul Londrei.

„Am fost sunați în jurul prânzului zilei de luni, 28 februarie, în urma unor informații despre descoperirea cadavrului unui bărbat la o adresă din Portnall Drive, Wentworth”, a spus un purtător de cuvânt.

„A fost chemată o ambulanță, dar bărbatul, care avea peste 60 de ani, a fost declarat, din păcate, decedat la fața locului. Rudele lui apropiate sunt la curent și sunt sprijinite de ofițeri special instruiți. O anchetă asupra circumstanțelor morții este în curs de desfășurare, dar nu se crede că există circumstanțe suspecte în acest moment.”

Watford s-a născut sub numele de Mihail Tolstosheya în Ucraina în 1955, în perioada sovietică a țării. El a fost cunoscut sub numele de Misha și, potrivit Sunday Times, și-a anglicizat numele de familie după ce s-a mutat în Marea Britanie. Inițial s-a stabilit la Londra, unde a locuit cu soția sa din Estonia, Jane, înainte de a se muta în Surrey.

Ziarul a relatat că Watford a considerat că copilăria lui, petrecută într-un „apartament mare cu patru dormitoare, cu o baie și o mașină”, a fost foarte confortabilă în Ucraina din era sovietică. „În ceea ce privește luxul, [a fost] echivalentul călătoriei cu avionul acum”, a spus el, în 2015.

Mama lui, despre care The Sun a spus că locuia într-un apartament vecin din vila lui și era acasă când i-a fost găsit cadavrul, ar fi insistat să-și păstreze actul sovietic într-un seif.

„Ea crede cu tărie că comuniștii se vor întoarce în Rusia și Ucraina. Între timp, ea se bucură de cheltuirea modestă a banilor fiului ei capitalist… Și ne rugăm ca visul ei să nu devină realitate niciodată”, spunea Watford pentru Sunday Times.

Potrivit ziarului, el a avut trei copii: Michael, fiul său prin prima căsătorie; fiica lui și a lui Jane, Michelle; și cel mai tânăr al lor, Alexandru.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.