Chile (87% vaccinare)a învins varianta Delta și acum pune sub acuzare ”pacientul zero” care a adus tulpina în țară

Chile (87% vaccinare)a învins varianta Delta și acum pune sub acuzare ”pacientul zero” care a adus tulpina în țară

octombrie 18, 2021 0

Autoritățile chiliene au acuzat-o pe femeia care a introdus varianta delta în țară, alături de două rude, de tentativă împotriva securității publice prin nerespectarea carantinei necesare la intrarea pe teritoriul național, anunță ziarul El Independiente.

Pacienta, care a călătorit din Statele Unite pentru a participa la înmormântarea tatălui ei, ar fi încălcat articolul 138 din Constituție și a mințit autoritățile, cărora le-a asigurat că a menținut carantina de zece zile cerută.

În acest sens, procurorul Patricio Caroca a depus acuzații împotriva femeii, identificată ca YPO, pentru sora și cumnatul ei, care după ce au avut contact cu varianta delta a coronavirusului, toți au participat împreună la o înmormântare cu mai mult de 20 de persoane. Procurorul a cerut ca femeia să fie împiedicată să plece și a stabilit o perioadă de două luni pentru anchetă.

Inculpata ar fi intrat în Chile cu un test negativ COVID-19 și, odată ajunsă la Santiago, ar fi solicitat un permis special pentru a călători în orașul San Javier, unde ar trebui să facă zece zile de carantină la reședința sa. Cu toate acestea, pe drum, împreună cu sora și cumnatul său, s-au oprit la o benzinărie.

„Așa cum se indică în e-mailuri, precum și în rezoluțiile sanitare care reglementează carantinele, acestea nu ar trebui să mențină niciun tip de contact care implică terți. Cu toate acestea, s-au oprit pe ruta sudică, „unde au coborât din vehicul, au intrat într-un magazin alimentar și„ au purtat chiar o conversație cu oamenii care se aflau în interior, pentru a reveni ulterior la vehiculul lor și a-și continua călătoria ”.

În acest sens, „au fost conștienți (de condiții) și au încălcat în mod intenționat și au mințit și mai mult autoritatea”, a adăugat el.

Judecătorul Daniel Ocampo a acceptat plângerea procurorului tocmai din acest motiv, a explicat acesta, pentru că inculpații erau la curent cu măsurile pe care ar trebui să le urmeze și au decis să nu le urmeze.

Chile are populația 87% vaccinată și a învins pandemia

Națiunea sud-americană a fost una dintre cele mai de succes în vaccinare și a dărâmat varianta Delta.

Aproape 87% dintre chilieni sunt vaccinați, dozele au început deja să fie inoculate copiilor cu vârsta de șase ani sau mai mult, iar serurile de rapel sunt chiar administrate persoanelor complet vaccinate.

Intenția acum este de a reactiva turismul străin acum că vara vine în America de Sud. Străinii nerezidenți pot intra atâta timp cât îndeplinesc anumite cerințe și se izolează la cinci zile de la sosire.

„Acesta este primul pas și putem continua să avansăm atâta timp cât menținem condiții de sănătate adecvate”, a declarat subsecretarul pentru turism, José Luis Uriarte, într-un semn clar că Chile se angajează să trăiască în siguranță cu coronavirusul care încă bântuie lumea.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.