Cioloș nu intră în corul anti-Cîțu pentru tragedia de la Constanța. Îl va ataca din nou tabăra Barna?

Cioloș nu intră în corul anti-Cîțu pentru tragedia de la Constanța. Îl va ataca din nou tabăra Barna?

octombrie 1, 2021 0

Ca și anul trecut, la Piatra Neamț, când fostul premier Ludovic Orban a fost transformat în vinovatul de serviciu pentru tragedia de la Spitalul Județean, și în cazul tragediei de la Constanța mulți aruncă acum vina pe premierul Cîțu.

Pe măsură ce criza din coaliție l-a transformat pe actualul prim-ministru în ținta tuturor atacurilor, un accident cu pierderi de vieți omenești le-a venit mănușă celor care au încercat să profite politic de tragedia de la Constanța.

Dar Dacian Cioloș, copreședintele USRPLUS, a refuzat să intre în corul celor care îl atacă pentru orice pe primul-ministru, punând degetul pe rană acolo unde doare mai tare: la adevărații responsabili, nu la cei care, vremelnic, ajung în funcții înalte.

Europarlamentarul USR PLUS a dat vina pe autorităţile locale din Constanța, pentru numirile făcute în funcţiile de manageri de spitale, pe criterii politice.

Întrebat dacă există vreo garanţie că astfel de tragedii nu se vor mai repeta, Dacian Cioloş a recunoscut că, de la nivel central, nu există o astfel de garanţie, pentru că primarii au dorit să controleze ”această parte de infrastructură, pentru a pune manageri şi pentru a gestiona banii din spitale”.

„Răspunsul este la autorităţile locale”, a mai spus el.

O astfel de poziție va alimenta și mai mult atacurile la adresa lui Cioloș din partea taberei Barna, care în ultimele zile dinaintea congresului de sâmbătă l-a torpilat pe ex-liderul PLUS cu lovituri sub centură, vezi acuzațiile că a adus securiști în USRPLUS sau că este ”Omul sistemului”.

Cu toate acestea, Dacian Cioloș a rămas consecvent cu el însuși: adevărul mai presus de orice, chiar și de funcția politică.

Cioloş a comentat şi reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că „statul a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

”Nu astăzi a eşuat statul, aduceţi-vă aminte de cazul de la Caracal, cu acea fetiţă, deja de atunci vorbeam de incapacitatea statului să îşi îndeplinească rolul, pentru că e împânzită admnistraţia publică de oameni numiţi politic”, a mai afirmat liderul USR PLUS.

Potrivit lui liderului grupului europarlamentar Renew Europe, în februarie, ministrul Ghinea, împreună cu ministrul Vlad Voiculescu, au mobilizat 50 de milioane de euro tocmai pentru investiţii pe termen scurt, pentru a repara şi corecta probleme care au fost identificate la mai multe spitale.

Dacian Cioloş a arătat că, „dincolo de probleme sistemice, a fost şi problema indiferenţei”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.