Se rupe USRPLUS? ”Da, este posibil. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Se rupe USRPLUS? ”Da, este posibil. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

septembrie 30, 2021 1

Emanuel Ungureanu, de la USR Cluj, a declarat la B1 tv că Dacian Cioloș ar fi dispus ca USRPLUS să revină la guvernare alături de Florin Cîțu, dacă va ajunge președinte USRPLUS.

Într-un mesaj adresat prin telefon lui Rareș Bogdan, care se afla pe altă linie în direct în emisiune, Ungureanu a spus:

„Eu zic că domnul Iohannis, pentru că el este ‘Stăpânul Inelelor’ în politică și va fi până în 2024, cred că se mulțumește și cu o guvernare minoritară, cu câțiva omuleți de la PSD. Și cine știe ce se întâmplă la Congresul USR-PLUS (…) Dacă iese Cioloș, eu zic că mai face rost de câțiva parlamentari. Să se roage, el este om mai credincios (n.r. – Klaus Iohannis), spus Emanuel Ungureanu.

Eu sunt convins anti-Cioloș, mai ales de la momentul în care am văzut câți oameni din servicii (n.r. – serviciile secrete) au intrat în PLUS. Îi știu pe cei cu CV-uri la vedere. Pe restul nu-i știu, dar îi simt”, a mai transmis Ungureanu, pentru B1 TV.

„Suntem mai despărțiți ca niciodată și nu cred că Dacian Cioloș, dacă va câștiga, va reuși să ne fuzioneze. Este o concurență acerbă. Dacă va câștiga Dacian Cioloș, e posibil ca mulți parlamentari să se rupă de partid”, a declarat parlamentarul Emanuel Ungureanu.

Întrebat punctual, dacă USR-PLUS se va rupe, în cazul în care Dacian Cioloș va câștiga alegerile, Ungureanu a răspuns afirmativ.

„Este posibil”, a declarat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, un securist ratat

Ungureanu nu a adus însă un minim argument în sprijinul afirmațiilor sale, lăsând impresia că se folosește de legăturile lui Dacian Cioloș cu Emil Boc și ”grupul de la Cluj” pentru a lovi în ex-liderul PLUS și a-l ajuta indirect pe Dan Barna.

Acesta este un susținător al lui Dan Barna și a fost implicat în multe scandaluri publice în ultima vreme, în unele dintre ele îndreptându-se împotriva propriei formațiuni politice.

Cu merite în dezvăluirea corupției din sistemul sanitar clujean, Ungureanu nu a putut depăși însă infantilismul politic atunci când a ajuns în ”politica mare”.

Adept al unui stil provincial și bolovănos, el a sfârșit prin a-și face dușmani în toate taberele, de la propriul partid până la celelalte formațiuni, deși a încercat să pozeze în reformator.

Obsesia sa pentru a face ”bine cu forța”, specifică unei părți a electoratului USR, dar neîmbrățișată de cei de la fostul PLUS, a avut ca efect rezultate zero în concret, scandal și bâlci distructiv, indiferent că a fost vorba de clasa politică sau sistemul sanitar.

Cu toate acestea, și în această seară, Emanuel Ungureanu a continuat cu stilul securistic pe care l-a folosit și zilele trecute, când i-a acuzat pe cei din PLUS că sunt oamenii ”sistemului”.

„Asta am spus. Deci din serviciile secrete domnul Dacian Cioloș a adus în PLUS foarte mulți oameni. Erau în PLUS. Noi când am fuzionat o condiție a USR-ului a fost să nu avem în rândul membrilor oameni din fostele servicii sau actuale, care vin tot din cele vechi. La fiecare filială am găsit câțiva. Până i-am dat afară a fost un pic de scandal”, a spus parlamentarul Emanuel Ungureanu, la Antena3.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.