Se rupe USRPLUS? ”Da, este posibil. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Se rupe USRPLUS? ”Da, este posibil. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

septembrie 30, 2021 1

Emanuel Ungureanu, de la USR Cluj, a declarat la B1 tv că Dacian Cioloș ar fi dispus ca USRPLUS să revină la guvernare alături de Florin Cîțu, dacă va ajunge președinte USRPLUS.

Într-un mesaj adresat prin telefon lui Rareș Bogdan, care se afla pe altă linie în direct în emisiune, Ungureanu a spus:

„Eu zic că domnul Iohannis, pentru că el este ‘Stăpânul Inelelor’ în politică și va fi până în 2024, cred că se mulțumește și cu o guvernare minoritară, cu câțiva omuleți de la PSD. Și cine știe ce se întâmplă la Congresul USR-PLUS (…) Dacă iese Cioloș, eu zic că mai face rost de câțiva parlamentari. Să se roage, el este om mai credincios (n.r. – Klaus Iohannis), spus Emanuel Ungureanu.

Eu sunt convins anti-Cioloș, mai ales de la momentul în care am văzut câți oameni din servicii (n.r. – serviciile secrete) au intrat în PLUS. Îi știu pe cei cu CV-uri la vedere. Pe restul nu-i știu, dar îi simt”, a mai transmis Ungureanu, pentru B1 TV.

„Suntem mai despărțiți ca niciodată și nu cred că Dacian Cioloș, dacă va câștiga, va reuși să ne fuzioneze. Este o concurență acerbă. Dacă va câștiga Dacian Cioloș, e posibil ca mulți parlamentari să se rupă de partid”, a declarat parlamentarul Emanuel Ungureanu.

Întrebat punctual, dacă USR-PLUS se va rupe, în cazul în care Dacian Cioloș va câștiga alegerile, Ungureanu a răspuns afirmativ.

„Este posibil”, a declarat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, un securist ratat

Ungureanu nu a adus însă un minim argument în sprijinul afirmațiilor sale, lăsând impresia că se folosește de legăturile lui Dacian Cioloș cu Emil Boc și ”grupul de la Cluj” pentru a lovi în ex-liderul PLUS și a-l ajuta indirect pe Dan Barna.

Acesta este un susținător al lui Dan Barna și a fost implicat în multe scandaluri publice în ultima vreme, în unele dintre ele îndreptându-se împotriva propriei formațiuni politice.

Cu merite în dezvăluirea corupției din sistemul sanitar clujean, Ungureanu nu a putut depăși însă infantilismul politic atunci când a ajuns în ”politica mare”.

Adept al unui stil provincial și bolovănos, el a sfârșit prin a-și face dușmani în toate taberele, de la propriul partid până la celelalte formațiuni, deși a încercat să pozeze în reformator.

Obsesia sa pentru a face ”bine cu forța”, specifică unei părți a electoratului USR, dar neîmbrățișată de cei de la fostul PLUS, a avut ca efect rezultate zero în concret, scandal și bâlci distructiv, indiferent că a fost vorba de clasa politică sau sistemul sanitar.

Cu toate acestea, și în această seară, Emanuel Ungureanu a continuat cu stilul securistic pe care l-a folosit și zilele trecute, când i-a acuzat pe cei din PLUS că sunt oamenii ”sistemului”.

„Asta am spus. Deci din serviciile secrete domnul Dacian Cioloș a adus în PLUS foarte mulți oameni. Erau în PLUS. Noi când am fuzionat o condiție a USR-ului a fost să nu avem în rândul membrilor oameni din fostele servicii sau actuale, care vin tot din cele vechi. La fiecare filială am găsit câțiva. Până i-am dat afară a fost un pic de scandal”, a spus parlamentarul Emanuel Ungureanu, la Antena3.

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Se rupe USRPLUS? ”Da, este posibil. Suntem mai despărțiți ca niciodată”
  1. Avatar

    Cristian

    Uneori, „ruperea” este mai bine venita, mai repede , decat mai tarziu.Ati dat speranta si incredere populatiei, in special tinerilor ,iar acum se dovedeste inca odata, ca puterea corupe si dezbina. Nu aveti scuza , nu aveti motive „la vedere” si nici momentul bine ales.ptr. aceasta rupere rusinoasa si paguboasa ptr. democratia tarii si ptr romanii care v-au votat. Concluzia este una:Toti care ajung in politica sunt la fel. Suntem o natiune condamnata sa ne alegem astfel de conducatori,in asteptarae unor „salvatori” care nu mai vin de nici unde. Toata munca a doua generatii a fost jefuita de catre puterile postdecembriste , Jaful continua si azi , numai ca Tara nu mai suporta mizeria si saracia , generata de lacomia unor personaje sinistre , ajutate de catre vremelnici ajunsi sefi , in diverse domenii de activitate. Ne decimeaza nu numia pandemia, dar si lipsa de speranta si saracia care-si face simtita prezenta. iar voi, politicienii , toti , dar absolut toti , va luptati orbeste ptr. putere . In fapt ptr. un ciolan , care mai are in mare parte doar tesut osos. Sunteti orbi si surzi la necazurile noastre ,ale celor batrani , tineri sau copii.Nu ne-am fi dorit niciodata asemenea „democratie” de cumetrii de toate tipurile. In al 12 ceas , poate va veti reveni din betia puterii si va veti apleca asupra problemelor grave si presante ale Romaniei. Prea multi politicieni , prea multi functionari la stat si prea multe agentii , autoritati de tot felul , ptr. a multumi toata clientela politica.In plus, Obiectivele cuprinse in PNRR , nu dau speranta imbunatatirii situatiei actuale , in mod special in sanatate si invatamant. In acest sens asteptarile fiind limitate. Va intreb , ce faceti cu Romania , incotro vreti sa ne duceti?

    octombrie 1, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.