Cîțu ia taurul de coarne: ”Cine atacă premierul pleacă acasă”. Orban: ”Noi nu ne jucăm cu România, îl susținem total”

Cîțu ia taurul de coarne: ”Cine atacă premierul pleacă acasă”. Orban: ”Noi nu ne jucăm cu România, îl susținem total”

aprilie 19, 2021 0

News ALERT.

”Noi nu ne jucăm cu România. Când am spus că premierul Cîțu are toată susținerea noastră am spus adevărul 100%”, a spus acum câteva momente Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu a reiterat ideea de ieri că nu-l va sancționa pe Drulă pentru jignirea cu ”zombie”, dar că este ultima oară când va mai trece cu vederea un atac la adresa sa din partea unui ministru al actualului Cabinet.

”Dacă se mai întâmplă, iau imediat o decizie, fără să mai întreb pe nimeni”.

Acesta ar fi fost mesajul lui Florin Cîțu adresat liderilor PNL, legat de jignirea pe care Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, i-a adus-o.

Cu alte cuvinte, premierul îl iartă acum pe Drulă, dar data viitoare îl va demite fără drept de apel pe oricare ministru care mai procedează la fel.

”Vlad Voiculescu a condus catastrofal Ministerul Sănătății. Eu sunt cel care iau decizii legat de miniști, nu PNL, USRPLUS sau UDMR, este atributul premierului. Ca să fie clar!”, le-ar mai fi spus Cîțu liberalilor, la ședința conducerii reunite dinaintea întâlnirii liderilor coaliției de la ora 17.00, în care se va decide soarta guvernării.

„Nu se poate să fim și la putere, și în opoziție”, a mai spus Cîțu, cu referire la partenerii din USR PLUS.

„Nu vreau să mai intru în conflict, dar data viitoare nu mai aștept nimic. Orice membru al Guvernului care își atacă premierul pleacă acasă”, a mai spus Cîțu, potrivit surselor Digi 24.

Coaliția se reunește luni în ședință – o reuniune mult așteptată după evenimentele de săptămâna trecută. Revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru a scos la iveală prima criză majoră din sânul Coaliției și a adus cu ea acuzații năucitoare în rândul celor care se considerau parteneri de guvernare onești.

Premierul spune că așteaptă ca USR PLUS să numească un nou ministru al sănătății, dar USR Plus nu-l mai recunoaște de șef al Guvernului echidistant însă.

El le-a reamintit celor de la USR Plus că ei și l-au dorit premier pe Florin Cîțu. E o declarație foarte bună, e de părere cel vizat de criticile miniștrilor USR PLUS.

Florin Cîțu dă asigurări însă  că miniștrii din cabinetul său vor fi evaluați doar în funcție de realizări, nu și de declarații. Nu de aceeași părere este însă ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, care spune că modul în care a acționat șeful Guvernului în cazul Voiculescu ridică semne de întrebare și nu se ferește să-l numească pe Cîțu un zombie politic.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.