Cu leapşa prezidenţiabililor prin blogosferă: Băsescu e înger şi demon, Crin Antonescu e sărac şi cinstit, Oprescu e miştocarul de serviciu, iar Geoană are şanse, dar nu în România

octombrie 8, 2009 1

Nici cu gândul nu mă gândeam pe unde are să ajungă leapşa pe care am pornit-o zilele trecute. Premisa de la care a plecat joaca e simplă, încă nu ştiam pe cine/dacă o să votez, iar  zecile de bloggeri care au preluat-o, mă credeţi sau nu, m-au ajutat să rezolv jumătate din problemă: merg la vot J
Acum, să spicuim puţin răspunsurile de la întrebarea de ce i-ai vota pe Băsescu, Geoană, Antonescu sau Oprescu.
Colegul Rogozanu zice că Antonescu poate funcţiona ca o pătrăţică pentru votul alb. E un tip sărac şi probabil cinstit,  Traian Băsescu încă are vis de reformă, Geoană ar putea îndeplini ceva mai bine o misiune importantă a preşedintelui – aceea de a ieşi peste graniţă, dincolo de Sânnicolau, adică, se trezeşte tîrziu.
Liberala Diana Tuşa nu ştie să se joace frumos, găseşte nenumărate motive să-l voteze doar pe Crin Antonescu. Şi atât.
Alt coleg de platformă, Teo Tiţă, l-ar vota pe Băsescu mai ales pentru modul exemplar in care i-a rezistat lui Adrian Nastase, pe Geoana pentru că, ajuns preşedinte, îl suspectează de suficient orgoliu şi Mihaelă, încât să scape de Vangheli, Iliescu şi acelaşi Năstase (Teo, ai o problemă J ), pe Antonescu pentru că are o soţie frumoasă şi deşteaptă, iar pe Oprescu pentru că e amuzant când işi ia mutra aia sobră.
RespectabilulMoş Călifar i-ar aplica ştampila lui Băsescu pentru că şi-a făcut iapa ministră, în cazul lui Geoană omenia îl împinge pe Moş de la spate, MG e homless, că nu i-a făcut şi lui soacra o casă şi e nevoit să stea prin ale statutului, Oprescu iese prea prost ca să-l mai amintesc, iar Antonescu are meritul de a fi un fi un om cinstit.
Lui Mihnea Măruţă i-a plăcut leapşa, a răspuns pe larg, chiar a şi adăugat candidaţi. Gigi Becali capătă un strop de încredre prin prisma donaţiilor făcute la Muntele Athos, M.G. pentru că a reşit să se se descurce în cloaca din PSD (Mihnea e elgant, spune “grup de oameni cu personalit1ţi foarte puternice”), pe S.O. îl recomandă eşecurile asumate la candidaturile anterioare. C.A încearcă să fie egal cu el însuşi, iar T.B. e o combinaţie de bărbat cu senzitivităţi de femeie (e de memorat asta), aceştia din urmă fiind, de altfel, văzuţi de Mihnea într-o finală “normală”.
Un trecător se opreşte şi spune: “Votaţi Traian Băsescu, dragilor! Poate, dacă avem noroc de vreme bună, vine furtuna şi matură clasa politică, guvernul se schimbă, majoritatea din Parlament asemenea, iar TRU o să scrie din nou, mult şi bine. Votaţi, aşa cum fac şi eu, un Preşedinte curajos, care nu se teme să recunoască când greşeşte, să plângă, să hăhăie, să facă glume.  (…) Votaţi Geoană! Votaţi-l pe Geoană ca sa nu mai râdă pe ascuns David Miliband când îl aude pe Preşedintele României vorbind în engleză. (…) Votaţi Antonescu, (Crin) pentru ca n-are cum să-şi pună guvern, iar asta o să ofere un oarecare echilibru, nu-i asa? Hopefully. (…) Votaţi Oprescu! De ce? De ce nu? Domnul doctor este un bun profesionist. Nu i-au murit pe masa de operatie atat de multi pacienti pe cat s-ar crede. De asta are nevoie Romania: de buni profesionisti.“
Turambar trage adânc aer în piept, zice ceva de dulce pentru Realitatea TV şi Cotidianul, apoi cuvântează (de fapt, scrie) că  l-ar vota pe Băsescu pentru că aceastaa r fi garanţia unor vremuri politice în continuare interesante, pe Geoană pentru că vremurile ar fi mai predictibile, pe Antonescu pentru că vremurile n-ar mai fi isterice, iar pe Oprescu pentru că viitorul ar fi haios şi imprevizibil.
Codex Politicus este cam sobru, dar acesta e stilul casei. S.O. e genul de miştocar care ar primi votul său doar dacă ar fi alternativă la Nicu Bănicioiu, M.G. , alternativă la Gigi Becali, C.A., alternativă la M.G., iar T.B., alternativă la S.O. sau M.G.
Lilick crede că Băsescu merită să fie votat dacă ar vrea să vadă cum în doi-trei ani nu mai poate sa iasă pe stradă de furia mulţimii, Geoană ar fi opţiune doar dacă ar avea şanse să-l bată pe Băsescu în turul II, la fel şi Oprescu, în vreme ce Crin este candidtul curat, cu ştampilă din primul tur.
Dramoleta nu-l poate vota pe Băsescu decât într-o stare de nebunie, Geoană şi Oprescu s-ar alege cu un vot dacă ar fi concurenţii lui Oprescu,  Antonescu câştigă din nou, din motive de liberalism.
Politeia îl votează pe Băsescu, raţiunea fiind transformarea preşedintelui în exerciţiu dintr-un virus care a rascolit linistea malefica de sorginte iliesciană, într-un imunizant împotriva “gripei porcine.” Geoană este exlus din ecuaţie, fiind ostaticul unor grupări din PSD, Antonescu are şanse într-o democraţie parlamentară în care preşedintele are rol onorific, Oprescu este un fel de uciga-l toaca, tatăl şi mama impocriţilor.
Anca Bundaru este ceva mai blândă cu Oprescu, l-ar vota ca alternativă la Băsescu, acesta din urmă fiind preferat doar în lipsă de altceva. M.G. aduce cu Omul de Tinichea, ar fi o alternativă bună doar la C.V. Tudor, în timp ce C.A este privit drept omul care ar putea aduce acalmia.
Verso îi conferă lui Băsescu gradul de instructor al terorii mediatice, Oprescu minte atât de mult şi de bine, încât îmbie să tragi aproape ă sticlă de cola şi o pungă de popcorn, Geoană se diferenţiază prin “rrrrr”, Anotnescu este inspid, aşa că merită un vot de milă.
Nenea Lars găseşte că Băsescu pare de treabă, reformist, Mircea Geoană este cel mai pregătit pentru funcţia de preşedinte, Crin Antonescu are coloană vertebrală, Oprescu nu se califică în nici un chip.
La colţu străzii, Băsescu este răul cel mai mic, Geoană, deşi prostănac, e cel mai potrivit pentru a da mâna cu Regina Angliei, Antonescu este încercarea liberală, Oprescu este bun ca să scape bucureştenii de el (uite că nu sunt singurul care l-ar vota pentru asta).
Copacul din pădure i-ar face umbră doar lui Băsescu, una dintre motivaşii fiind condamnarea comunismului.  Şi Nora Damian tot la Băsescu se opreşte.
Turnofftheglory i-ar da un vot pe ochi frumoşi lui C.A. M.G poate duce PSD pe culmi intergalactice (citiţi mai multe ironii la sursa), S.O. este distribuit în funcţia de preşedinte la Ana Aslan, iar T.B. ar fi căştigătorul votului. De ce? De-aia  🙂
Tiberiu Orăşanu e ferm: Băsescu, Băsescu şi numai Băsescu. Actualul şef al statului are multe merite, nenumărate, însă eu amintesc de pe blogul lui Tiberiu doar că T.B. a condus cât a putut de bine nava numită România.
It-stul de dreapta îl preferă clar pe Antonescu, fiind oferta cea mai “acceptabilă”, pe Geoană îl recomandă experienţa în diplomaţie, Oprescu este varianta spălată a lui Băsescu, iar acesta din urmă poate fi alternativa la Becali sau Vadim.
Civiq se limitează la Băsescu.
Fără să vreau, am ajuns cu leapşa şi la Ciutacu: l-ar vota pe Băsescu (de nebun sau cu pistolu-n ceafă), Geoană (de nevoie, dacă n-aş avea de ales), Antonescu (fiindcă e cel mai uman dintre toţi politrucii ăştia din vârful pieţei), Oprescu (pentru că Tiranu’ trebuie să plece şi e nevoie de coaie pentru asta).
La Mosche & Mordechai, votul pentru Băsescu ar fi urmarea fierască a unei operaţii de lobotomie cu complicaţii, lui i se dă credit doar în eventualitatea în care i-ar cumpăra o casă la munte,  Antonescu se bucură de prezumţia de neticăloşire, în timp ce Oprescu este garanţia unei ţări pline de autostrăzi suspendate.
Chinezu.eu face ochii mari, priveşte foaia de vot, iar dacă în turul doi, pe foaia pe care este prezent şi Băsescu se află un imbecil mai mare decât acesta, îl votează. Pe Băsescu, nu pe imbecil. Idem Geoană. Crin Antonescu e simpatic, Oprescu ia votul.
Thenewspaper îl pune pe Băsescu în balanţă cu Nati Meir, doar aşa s-ar alege cu un sufragiu. Oprescu ştie mai multă carte decât Băsescu, Antonescu are atitudine, Geoană e un fel de Bruce Willis în PSD.
Ublo nu se duce la vot. Dacă ar face-o, i-ar vota pe Năstase sau pe Patriciu.
Athenian Legacy a rămas fără speranţă, vinovat fiind T.B. M.G. nu poate fi nici măcar răul mai mic, C.A. este liberal şi cinstit, S.O. primeşte votul din motive personale.
Despresex.com împerechează ştampila cu căsuţa rezervată lui Traian Băsescu doar sub ameninţare (cu abstinenţa?) , Mircea Geoană trebuie să facă un cuplu cu Băsescu în turul doi, la fel şi Crin Antonescu, aidoma şi Sorin Oprescu.
Bogdan Apostolescu zice piua lepşei, dar şi votului.
Real Kafka aruncă cu ironii, unele char reuşite: “Băsescu-motivul pentru care as vota cu el ar fi scuza perfecta pentru a nu ma duce la vot; Geoană – Pentru a-l vedea pe “Almanahe” prim-ministru sau măcar ministru de Interne. 3. Antonescu– Pentru că n-am ce face, având în vedere că Oprescu se bucură de atâta credibilitate. Deci trebuie sa-l cred pe cuvant atunci cand spune despre liberal: “Pentru ca nu e corupt, nu e derbedeu, e baiat destept si onest. Intr-un cuvant, un om de caracter”. Mai pe scurt… fiindca Antonescu nu pare a semana cu ce stim noi despre politicieni. 4. Oprescu – L-as vota doar daca imi poate garanta noi “succesuri” si recorduri in Guinness Book.”
Loredana Popovici ar vrea ca Băsescu jure cu mâna pe Biblie că va trage în ţeapă corupţii, Geoană trebuie să-l propună pe Vanghelie ministru al Educaţiei, Antonescu mai are nevoie de ceva credibilitate, Oprescu are dretp ţintă tratatarea politcienilor de minciunită.
Blogoslovul va vota un candidat independent, fără şanse, în vreme ce Iulian Micu enumeră 11 motive de a-l vota pe Băsescu. Şi promitea că va mai reevni cu câteva!
Şoferul e om serios şi are spirit civic, l-ar vota pe Băsescu pentru că prea e luat la ţintă. Geoană are şansa de veni dintr-un partid socialist, dar este susceptibil de incompetenţă, Oprescu îşi ia un mişto scurt, iar Anonescu se dovedeşte a fi credibil şi chiar hotărât, mai puţin liberal.
Nenea Cosmos vrea să ştie cine e imbecilul care a trimis primul mizeria de leapşă. Eu sunt, nene ceresc. Şi îmi place că gândim la fel în privinţa lui Oprescu.
Cetăţeanu turmentat ştie cu cine votează, ştie şi de ce: C.A., pentru că este onest. M.G. are şanse ca preşedinte al unei scări de bloc, T.B. se califică doar pt un tur doio cu M.G., S.O. tot din turul doi primeşte votul, dacă e în cursă cu T.B. sau M.G. Hai că ne-ai ameţit de tot!
Marius Ola (?) este preocupat în primul rând de bere. “Pe Băsescu l-aş vota doar dacă sunt sigur că apoi că pleacă pe o insulă pustie cu un vas din Flotă
De ce: pentru că sunt curios cu care navă va ajunge acolo…
Pe Geoană l-aş vota în scopuri caritabile
De ce: poate dă şi el o bere după aia!
Pe Oprescu l-as vota doar în turul 2, doar contra lui Geoană.
De ce: nu-mi stă în fire să fac lucruri caritabile, iar o bere aş bea mai degrabă cu Oprescu.
Pe Antonescu îl voi vota oricum, chiar dacă are ochi albaştri.
De ce: pentru că altul mai bun nu e şi este o alternativă la dictatura lui Băsescu. Poate şi el să dea o bere…”
Pe Dan Chichernea nu-l lasă inima să zică nimic de bine despre Băsescu, Geoană şi Oprescu, Antonescu are termen de garanţie cinci ani.
Am ajuns şi la mogulul cool, Dan Voiculescu. M.G. primeşte votul pentru că este echilibrat, ştie diplomaţie şi pentru că e prevăzut în protocolul PSD-PC. C. A. este un domn, S. O. are o francheţe umanistă (l-ori fi apucat regretele că a schimbat numele PUR), iar T.B., previzibil, se alege cu ştampila  doar dacă în turul doi îi are drept adversari pe Timur Lenk, Torqeuemada ori Caligula.
Simona Tache vrea ca vieţile tuturor să fie ca blogul ei roz, aşa că lui Băsescu îi face un favor de dragul fiicei, lui Geoană ca să nu-l certe doamna acasă (eu cred că de la soacră venea pericolul), prin votul pentru Oprescu vrea să oprească recordurile ce le împut viaţa bucureltenilor, în timp ce Antonescu, ah, Crin, are ochi albaştri, cu care se uită cruciş.
Manafu nu face risipă de cuvinte: “Traian Basescu – dintr-un masochism nedeclarat.  Mircea Geoana – ca sa fiu sadic. Sorin Oprescu – ca daca iese, mai avem o sansa sa capatam un primar care sa rezolve intai problemele esentiale. Crin Antonescu – pentru ca mi-a fost profesor de istorie.
Tiberiu Lovin i-ar lua un interviu în calitate de preşedinte lui Băsescu doar pentru că e singur împotriva tuturor, lui Geoană pentru că are ceva deschideri în Occident, Antonescu e sărac şi cinstit, Oprescu e visator.
Lucia Verona nu l-ar vota pe Băsescu, Geoană ar fi un preşedinte normal, Antonescu e simpatic, Oprescu e şi mai simpatic.
Matilda îl ia pe NU în braţe când vine vorba despre Băsescu, pe Geoană îl vede bun la conversaţiile ci licuricii, Antonescu nu are gaşcă, Oprescu pentru că are bisturiul în mână. Brrrrr!
George Şerban i-ar anula drepturile civile lui Băsescu, l-ar vota pe Crin Antonescu, că e liberal de-al lui, pe Geoană necondiţionat, pe Oprescu doar dacă nu se bate cu Antonescu.
Codeus ar vota pe oricine ar ajunge în turul doi cu Băsescu, iar în primul doar cu Crin Antonescu. Recunoaşte că e subiectiv.
@Cepeca condiţioneză votul pentru Băsescu de accederea în turul doi a lui Vadim sa a lui Becali. Dacă Geoană intră în turul doi cu Băsescu, primeşte votul. Şi lui Băsescu, şi lui Geoană le-ar lua faţa Oprescu. Din nou, Antonescu este preferat.
Codrin Scutaru şi-ar face o prietenp fericită dacă l-ar vota pe Băsescu. Un motiv bun, zic eu. Pentru ca ştampila să-l vizeze pe Geoană, Codrin are nevoie de o ştergere a memoriei. Antonescu e de bun simţ (deja m-am plictisit de explicaţia asta), iar pe Oprescu doar aşa, antisistem.
Simona Ionescu i-ar vota, pentru câte un singur motiv, pe toţi. Altfel, se mai gândeşte.
Garcia Muerte i-ar acorda votul lui Băsescu, dar numai în condiţiile în acre adversar ar fi Pol Pot. Antonescu are deja votul, Geoană, fiu de apevist, trebuie să ajungă în turul doi cu Băsescu, mai ales că are şi un pic de privire umană. Oprescu e la fel ca Geoană, mai puţin partea cu privirea.
Platon îl remarcă pe Băsescu pentru faptul că a combătut oamenii, nu viciile. Şi nu-l votează. Geoană e bun, dar România nu este destul de bună pentru el. Oprescu n-a avut timp să-şi dea cu firma în cap, iar Antonescu e cool.
Pentru Roxana Iordache, Traian Băsescu este el însuşi o fraudă. Roxana ajunge chiar să vorbească despre dospariţia României ca stat, dacă Băsescu câştigă. Hmmm…Să mai continuu, oare?
Cetăţeanul anonim are o abordare nouă: “Pe Mircea Geoana si Traian Basescu ii vad oarecum la fel, doar ca Basescunu are diplomatia lui Geoana iar Geoana nu are charisma lui Basescu. Pe contextul actual cred ca Basescu se muleaza mult mai bine decat Geoana, care pe teorie sta mult mai bine dar practica il omoara. Conform galagiei din piata, siGeoana si Basescu au bube in cap, pornind de la serviciile de informatii si pana la anturaje si cercuri de interese. Geoana are bubele Nastase, Vanghelie siHrebenciuc, in timp ce Basescu se are pe sine ca buba, pentru ca are un trecut cel putin dubios, mascat cu maiestrie dar chiar si asa oarecum vizibil.” Despre Oprescu e de bine, are experienţa jocului. Antonescu e simpatic şi atât.
George Stoian nu-l votează pe Băsescu, îl crede un dictator convins şi un beţiv de putere. Geoană este, cel mai probabil, următorul preşedinte al României, Antonescu este sec şi şters, Opresc este Băsescu 2.
La Decantare Băsescu trebuie ales pentru a învinge criza, Geoană e pe locul doi, Oprescu închide podiumul, iar Antonescu are ghinionul de a se fi înconjurat de o echip de oportunişti.
Ion de la Chiuiesti vrea să fie într-o curte cu juri, să-l voteze pe Băsescu vinovat.
Chat noir. Băsescu, canci. Geoană e variantă de turul doi contra lui Băsescu, ca şi Oprescu. Antonescu ia şi voturile familiei.
ADC nu votează oameni de stânga, Antonescu e the good guy, Băsescu e şi ugly, şi bad.
Ionuţ Puerava Dacă s-ar însura cu Elena Udrea, votul ar fi cadou de nuntă. Lui Antonescu I se numără realizările din cei 20 de ani de parlamentar, Oprescu e exclus, Geoană are şanse doar dacă îşi revine economia SUA.
Pitikul Jenika apreciază condamnarea  comunismului de către Băsescu, dar casa din Mihăileanu îi atârnă greu acestuia la CV. Ar renta, dar vânzarea une părţi din curtea Spitalului Universitar e treabă putredă, nedemnă de un viitor preşedinte, ca să nu mai amintesc că nici faptul că e mitoman nu-l ajută. Descrierea lui Geaonă e reuşită, acesta fiind, printre altele, încă “un copil răsfăţat de soartă şi de familia mult prea iubitoare şi mult prea săracă pentru a-şi permite o casa”. Antonescu este la fel de cinstit ca şi în percepţia bloggerilor de mai sus, însă îl strică lipsa de consitenţă.
Bleen votează Băsescu, din motive ce le puteţi găsi la el pe blog. Pe ceilalţi, nici mort.
La Palatul Şuţu, Geoană ar trebui să-şi cumpere o casă, Antonescu s-ar putea retrage, Oprescu este catalogat drept unul care nu e obsedat de putere, iar despre Băsescu…nu zic, e ceva cu buzele Elenei Udrea şi ştampilă.
Crin Antonescu este băiat de treabă, Băsescu a făcut şi lucruri buni în actualul mandat, printre prostii, în cazul lui Geoană ar fi nevoie de o deviaţie intelectuală, iar Oprescu este medic, profesie pe care o împărtăşeşete şi sora lui Florin Puşcaş.
Coins.ro îi împerechează pe candidaţi, ies confruntări din care câştigă acelaşi Antonescu. Băsescu, doar contra lui Geoană.
Sabina Varga preia leapşa: „Băsescu – sympathy for the devil; Geoană -mă amuză privirea lui de turturică debusolata şi-l cred inofensiv naţiunii (as opposed to dăunător); Antonescu – pentru ca ar fi intens de hilar să-l bată pe Basescu şi vreau să-l văd pupându-se cu nevasta; Oprescu – pentru că atunci când faci constant alegeri greşite, poate că trebuie să acţionezi contrar instinctelor.”
PS
Cam astea erau răspunsurile pe care le-am dibuit eu până în seara aceasta (joi).

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.