Dă-ne nouă, Doamne, semafoare care să nu ne omoare!

octombrie 8, 2009 0

Pe această cale, aș dori să fac un apel către Poliția Rutieră, Departamentul Semafoare, Subdepartamentul „Culoarea Verde”, legat de o situație de trafic care s-a petrecut aseară, la intersecția Șoselei Olteniței cu Calea Văcărești, și care s-ar fi putut solda cu niște consecințe deosebit de grave, dacă mașina mea n-ar fi avut frâne bune, iar eu n-aș fi avut: 1. un soț cu prezență de spirit și curiozitatea de a explora un unghi de vizibilitate la care eu, de pe locul șoferului, nu mai aveam acces; 2. reflexe sănătoase și călcătură apăsată cu dreptul; 3. o mare, mare cantitate de noroc.
Va să zică, până aseară, dacă veneai de pe Olteniței și, la intersecția de la Piața Sudului, te hotărai să virezi la stânga, pe Calea Văcărești, te opreai frumos și le cedai trecerea celor care aveau verde pe sensul opus de pe Olteniței, nu înainte de a i-o ceda, dacă era cazul, tramvaiului. Aseară însă, am constatat că, în locul în care altădată era semnul de „cedează trecerea”, crescuse un semafor. Care mai era și verde, așa că m-am dus. Surpriză însă: aveau verde și cei de pe sensul celălalt, astfel încât doar câțiva centimetri și niște megascârțâituri de frâne au despărțit mașina mea micuță și portocalie de mașinoiul unui domn care venea cu viteză și entuziasm, legitime, de altfel, de pe sensul perpendicular.
Așadar, dacă cineva de la Poliția Rutieră, la ora asta, se dă pe bloguri roz, bine face, căci tocmai a aflat că are niște treabă. Mai exact de sincronizat niște semafoare.
În ce mă privește, îmi amintesc cum, de câte ori am cedat trecerea în intersecția aia, m-am întrebat de ce dracu’ nu-i pun un semafor sau de ce n-o trasformă în giratoriu (e dotată cu un rond, așa că ar fi mai mult decât logică decizia). După care îmi amintesc și celebra vorbă „Ai grijă ce-ți dorești, că poate ți se-ndeplinește”. Și-mi dau seama că a fost greșeala mea. Mi-am dorit ceva incomplet, mult prea aproximativ pentru țara în care trăim. Corect ar fi fost să-mi doresc un semafor CARE SĂ SE FACĂ VERDE NUMAI CÂND OMOLOGUL LUI PERPENDICULAR E ROȘU!!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.