Cum sa mergi la vot. Plan B

noiembrie 28, 2008 0

OK! Ii inteleg perfect pe cei care au mari retineri sa mearga la vot duminica. Inteleg perfect un argument de genul acesta – pe cine sa votez? am doar nume nefrecventabile la mine in colegiu? Nu imi vine sa pun stampila pe nici unul dintre candidati si, cu atit mai putin, pe candidatul care reprezinta partidul pe care il simpatizez eu.
Exista insa doua contra-argumente ce pot balansa in sensul prezentei la vot dilema alegatorului care nu se vede reprezentat de o candidatura sau alta.
E, daca vreti un plan B pentru care pledez in calitate de cetatean a carui credinta e, fara nici o nuanta, aceasta: TREBUIE MERS LA VOT!
1. Un partid e condus de o mina de lideri cu influenta care, in luptele politice majore din Parlament de pilda, pot orienta decisiv atitudinile celor care vin din campanie „patati”. Asa incit, putem avea duminica pe buletinul de vot nume greu de digerat care, odata ajunse in Parlament, pot fi soldati devotati partidului si fideli unor idei.
2. Acum, cu adevarat orice vot conteaza! Un vot dat unui candidat de la un partid preferat sporeste, chiar daca acel candidat nu va ajunge in Parlament, sansele partidului preferat, la redistribuire. Or, in conditiile in exista premise solide ca rezultatul de dupa scrutinul din 30 nov sa se decida „la mustata”, inca o data, cu adevarat orice vot conteaza!
Deci, MERGETI LA VOT!
PS. Liviu Antonesei, si el, adeptul mersului la vot!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.