Cuplul Cîțu-Ciucă, tot mai solid în lupta cu PSD. Ciolacu simte pericolul și pregătește riposta

Cuplul Cîțu-Ciucă, tot mai solid în lupta cu PSD. Ciolacu simte pericolul și pregătește riposta

decembrie 3, 2021 2

Noua guvernare a pus capăt crizei politice, dar lupta pentru direcția României e abia la început. PSD, USR și AUR au reușit să debarce Guvernul Cîțu, dar venirea ca premier a lui Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării în Guvernul Cîțu, a resetat jocul de putere din interiorul PNL și în relația PNL cu PSD, partenerul de guvernare.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că îi urează succes liderului PNL, Florin Cîțu, care a spus că ar putea renunța la guvernul cu social-democrații „în momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce privește stabilitatea economică, statul de drept”.

Cîțu a precizat și că PNRR este o astfel de „linie roșie”.

Faptul că președintele PNL și premierul Ciucă sunt tot mai uniți în raport cu rivalul PSD o arată că intervenția primului-ministru din această dimineață, la ședința de Guvern.

Ciucă a bătut cu pumnul în masă la modul metaforic, desigur, dar mesajul lui a fost tranșant, totuși: miniștri PSD responsabili ori se pun pe treabă cu PNRR, în forma aprobată de Bruxelles și cu aprobarea bugetului pe 2022, ori schimbă placa.

PSD dorește modificarea PNRR, ceea ce Cîțu și Ciucă nu acceptă.

Florin Cîțu a declarat, joi, la Digi24, că PNRR nu poate fi schimbat.

„Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Sau? Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a precizat Florin Cîțu.

„Peste doi ani de zile, Comisia îți permite să evaluezi parcursul PNRR și dacă există întârzieri pe anumite proiecte, să poți atunci să faci modificări, dar asta doar pentru a eficientiza implementarea PNRR, nu pentru a veni cu o nouă viziune”, susține fostul premier.

„Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greșesc și domnul Cîțu are dreptate. Mă așteptam, de altfel”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu, întrebat cum vede declarația lui Florin Cîțu.

Chestionat cum comentează declarația președintelui PNL, care a spus că ar putea rupe guvernarea cu PSD dacă nu este respectată stabilitatea economică, statul de drept sau reformele din PNRR, Marcel Ciolacu a precizat: „Îi urez succes domnului Cîțu”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Cuplul Cîțu-Ciucă, tot mai solid în lupta cu PSD. Ciolacu simte pericolul și pregătește riposta
 1. Avatar

  Corrie

  Un site portocaliu,unul in plus care lauda ineptia asta de conducere de 2 lei,aleasa prin puci la congresul RUSINII!!! Iohannis a devenit cel mai urat presedinte,dupa ilici,A favut din congresul pnl o mineriada cu nimic mai prejos decat cea din 13-15 iunie a lui iliescu!!NE-A PUS IN BRATELE PSDULUI,DESI 67% DINTRE CETATENI L-AU VOTAT SA SCAPE ROMANIA DE CORUPTIE,DE HOTIE,AMBELE AFLATE ACUM IN GRUPUL PNL-CITU SI PSD-CIOLACU!!! VOX PUBLICA,SITE FESENIST!!!

  decembrie 3, 2021 Reply
 2. Avatar

  Aurel

  Pagubos pentru Romania , ca s-a ajuns in aceasta situatie. Orgoliul si ambitiile unora, pe de o parte si interesele altora, pe de alta parte , ne-au adus in situatia de a asista neputinciosi si la acest duel la varf , de parca celelate probleme grave ale romanilor erau toate rezolvate. Este o perioada extrem de dificila, iar increderea in „actorii politici” demagogi de profesie ( evidenta fiind lipsa de vointa politica, dublata adesea de incompetenta crasa , lacomie , minciuna si hotie, la care se adauga nepasarea fata de necazurilre romanilor) a ajuns la nivelul zero .Oare cat va mai dura acest duel politic ?

  decembrie 4, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.