Dan Tăpălagă: Ludovic Orban nu se luptă doar cu DNA, ci și cu Klaus Iohannis

Dan Tăpălagă: Ludovic Orban nu se luptă doar cu DNA, ci și cu Klaus Iohannis

august 2, 2021 0

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat, duminică, la Vrancea, un avertisment către un inamic nevăzut, ”din exteriorul PNL”, pe care îl acuză că încearcă să intervină în alegerile interne pentru șefia partidului.

Cel mai probabil, liderul PNL a făcut aluzie la două dosare penale recente. Unul îl vizează pe omul de afaceri Nelu Iordache, celălalt pe liderul filialei liberale din Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Pus sub acuzare de DNA în 21 iulie pentru dare de mită și trafic de influență într-un dosar din 2017,  Nelu Iordache trece drept un apropiat al lui Ludovic Orban încă de pe vremea când liderul liberal ocupa funcția de ministru al Transporturilor.

(…) Există tentația celor acuzați de a se victimiza, de a arunca vina pe ”bătălia politică” și de a face legături forțate între cazul lor particular și diferite evenimente de pe scena politică.

Toți se prezintă drept îngerași, nimeni n-a făcut nimic și doar ghinionul de a fi în tabăra politică greșită le-a atras mânia procurorilor.

Mai lipsea ca Ludovic Orban să acuze ”statul paralel” și s-ar fi putut lua de braț cu Liviu Dragnea. Chiar dacă nu l-a numit așa, la el s-a referit, la ”statul paralel” arătat cu degetul de atâția alți politicieni de dinaintea lui aflați în dificultate.

Orban va trebui întrebat pe ce se bazează atunci când lansează acuzații atât de grave, de imixtiune a instituțiilor de forță în jocul politic, dincolo de coincidențele speculate abil de susținătorii săi.

Acuzațiile de poliție politică, în fond despre asta e vorba, mai trebuie și dovedite.

Indiferent dacă are dreptate sau nu, un lucru este de acum cert: uitați de reformele în justiție, de desființarea Secției Speciale sau de susținere politică pentru DNA în lupta anticorupție.

Liderul PNL și susținătorii săi tocmai au verbalizat, în termeni aluzivi, ceea ce UDMR acuză cu subiect și predicat, și anume că DNA comite abuzuri.

Câtă vreme în mintea liderului PNL s-a înșurubat convingerea că instituțiile de forță ”sucesc mâini la spate”, ”îi arată pisica” și ”umblă la scheletele din dulap”, Ludovic Orban va trece cu arme și bagaje în tabăra adversarilor justiției.

Nu e clar dacă atunci când a vorbit despre ”cei din exteriorul PNL”, Orban s-a referit și la șeful SRI, Eduard Hellvig. Are mai puțină importanță. Cert este că acuzația subînțeleasă nu are în vedere doar DNA.

În logica liderului PNL, procurorii n-ar fi acționat de capul lor dacă n-ar fi avut verde de la Cotroceni.

Războiul politic este, de fapt, între Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. Orice ar veni ”din exteriorul PNL”, nu se poate întâmpla fără voie de la șeful statului.

Sursa: Dan Tăpălagă/G4media.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.