”Sfaturile” medicale ale Flaviei Groșan fac noi victime. Cazul tânărului care a refuzat oxigenul, până n-a mai refuzat

”Sfaturile” medicale ale Flaviei Groșan fac noi victime. Cazul tânărului care a refuzat oxigenul, până n-a mai refuzat

aprilie 6, 2021 0

Flavia Groșan, zisă și ”doctorița-minune” de la Oradea, a devenit celebră pentru adepții teoriilor conspirației după ce s-a lăudat că a vindecat peste 1.000 de bolnavi COVID cu ”o schemă proprie” de tratament.

Ulterior, opinia publică a aflat imensa manipulare: nu era nimic savant în ”schema” ei, erau doar bolnavi în stadii ușoare. Dar tot atunci s-a aflat o chestiune gravă: Groșan (iertată de Colegiul Medicilor) a încurajat bolnavii să nu folosească oxigenul din spitale, pe motiv că provoacă ”edemuri pulmonare”.

”Sfaturile” ei continuă să facă victime, într-o țară în care medicii conspiraționiști sunt lăsați să infecteze populația cu sfaturi ce pot deveni fatale.

Un bărbat din Cluj, bolnav de COVID-19, a ajuns în stare gravă după ce, internat la spital, a refuzat oxigenul. Citise pe Facebook că e periculos.

Jurnalistul clujean, Cătălin Suciu, a povestit, pe o rețea socială, cazul unui tânăr de numai 32 de ani care a refuzat oxigenul doar pentru că citise pe Facebook că ar fi periculos.

”Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani, depistat cu COVID-19, ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secție de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susțin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îți provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunțat la el și-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

Stătea cu masca de oxigen sub barbă și refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susținea.

Apoi a fost anunțat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat. Ei, „asasinii”, au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen.

Omul a vrut apoi să meargă la toaletă și-a văzut că nu se poate mișca din pat. Și că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere.

„Vă mulțumesc, doamnă doctor, a spus”, povestește Cătălin Suciu pe o rețea socială.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.