DECODOR. Pedepsele în cazul Colectiv, justiție și Revoluție, banii de publicitate de la Firea. Să dansăm pe ayahuasca

decembrie 17, 2019 0

În Decodorul din 16 decembrie am aruncat, ca de obicei, niște teme serioase pe masă. De exemplu, suntem singurii de pe glob care pedepsim și politicieni pentru vini indirecte (nu dau doi bani pe politicianul Piedone, dar ăsta nu e un motiv să nu vedem că justiția făcută pentru întâmpinarea așteptărilor populare merge uns și oportunist).

Am comparat pedepsele din cazul Colectiv cu pedepsele de pe tot globul, după tragedii asemănătoare. Pedepse mici spre inexistente pentru politicieni și funcționari. Greul îl duc proprietarii și managerii trupei.

Revoluția Română vine cu o stare de negare totală a haosului și omorului la întâmplare, plus mușamalizarea faptului că instituțiile statului în frunte cu aramata au tras în populație. Dar pare mult mai important să tot îndreptăm atenția către Iliescu și alți responsabili politici. Justiția orientată politic acum vrea să rezolve istoria cu concluzii sumare.

Despre publicitatea de la Primărie care îi cumpără Gabrielei Firea liniștea. Presa română e toată la mâna advertiserului: să nu uităm clienții grei, bănci, industria energiei etc.

Nu în ultimul rând yahuasca, baby. Șefi de servicii secrete, o tipă implicată în Microsoft care și-a deschis și o linie de tratat vedete cu ayahuasca sub supravegherea atentă a unui guru.

AICI E ARHIVA COMPLETĂ DECODOR

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.