Deportati-l pe Traian Basescu!

mai 3, 2007 0

Daca la votul din simbata care precede „duminica orbului” vor veni trei romani, iar doi dintre acestia vor vota pentru suspendarea lui Traian Basescu si unul, impotriva, atunci Basescu va fi demis din functia suprema in stat. Cam asta  insemna, la modul concret, decizia de acum citeva ore a Curtii Constitutionale in legatura cu sesizarea PD vizavi de modificarile Parlamentului la Legea Referendumului.  
Decizia CC e interesanta. Au salutat-o si amici de-ai lui Traian Basescu. Ea pune niste borne ferme, dar mareste, totodata, si miza jocului. Pe de alta parte, Basescu sta bine si e greu de crezut ca nu va obtine un scor in favoarea sa la urne. Apoi, hotarirea CC ingradeste  puterea unui Parlament care a aratat ca o institutie discretionara, mai cu seama in ultimele luni.
Dincolo de toate acestea, ramine valabil ceva: arbitrariul cu care Legea Referendumului a fost modificata de cei” 322″  din ura fata de un om. Daca TB ar fi trait in anii 50, nu mai era nevoie de atitea acrobatii juridice.  I s-ar fi aplicat  eticheta de „deviationist” si de „dusman al poporului” si ar fi fost redus la tacere.  Astazi insa e hartuit cu schimbari de reguli in timpul jocului. Poate ca nu e, totusi, prea tirziu, sa fie deportat. Inca mai e timp. Mai ales ca deportarea e  mai sigura decit un referendum. Mult-mult mai sigura!  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.