Din nou, despre intelectuali


  Intelectualii, „intelectualii lui Traian Basescu” mai precis, par sa furnizeze una din marile teme de bataie ale verii mediatice. Cele citeva nume hipermediatizate, cartile, textele si gesturile lor sint hiper-analizate, pisate, adesea puse la colt. Legatura cu Presedintele Romaniei i-a supraexpus: de aceea, excesul de atentie de care se „bucura” e explicabil si, desigur, previzibil.
  Ei insisi, de altfel,  au avut iesiri publice in ultimele luni mai dese decit de obicei; una-binevenita din punctul meu de vedere-, intr-o formula restrinsa, s-a consumat chiar astazi, la sediul GDS.
  Si totusi, lipseste ceva. Tema implicarii politice a intelectualilor e, cum spuneam, adinc forata. Dar nu se spune nimic (deocamdata?) despre intelectualii altor politicieni. De pilda: daca exista si cum? Sau: daca exista, de ce nu sint asa de vizibili? Sau: daca si-au afirmat simpatia pentru un alt politician, de ce nu produc discursuri publice memorabile si de ce nu participa la dezbateri despre proiecte politice pentru secolul 21? Si, in fine: de ce sint asa de tacuti „intelectualii” altor politicieni?
  Toate intrebarile acestea nu sint retorice  🙂   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here