Din nou, despre intelectuali

iulie 8, 2007 0

Intelectualii, „intelectualii lui Traian Basescu” mai precis, par sa furnizeze una din marile teme de bataie ale verii mediatice. Cele citeva nume hipermediatizate, cartile, textele si gesturile lor sint hiper-analizate, pisate, adesea puse la colt. Legatura cu Presedintele Romaniei i-a supraexpus: de aceea, excesul de atentie de care se „bucura” e explicabil si, desigur, previzibil.
Ei insisi, de altfel,  au avut iesiri publice in ultimele luni mai dese decit de obicei; una-binevenita din punctul meu de vedere-, intr-o formula restrinsa, s-a consumat chiar astazi, la sediul GDS.
Si totusi, lipseste ceva. Tema implicarii politice a intelectualilor e, cum spuneam, adinc forata. Dar nu se spune nimic (deocamdata?) despre intelectualii altor politicieni. De pilda: daca exista si cum? Sau: daca exista, de ce nu sint asa de vizibili? Sau: daca si-au afirmat simpatia pentru un alt politician, de ce nu produc discursuri publice memorabile si de ce nu participa la dezbateri despre proiecte politice pentru secolul 21? Si, in fine: de ce sint asa de tacuti „intelectualii” altor politicieni?
Toate intrebarile acestea nu sint retorice  🙂   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.