Draga Patrasconiu, sa-ti recomand o carte despre care ai scris deja

iunie 16, 2009 0

Vad ca, in timpul aventurii mele la Cluj, Patrasconiu mi-a recomandat o carte. Imi permit sa observ ca oamenii si-au temperat tonul si ca, dintr-o data, poate si cetateanul sa judece singur. Nu-i mai trebuie aviz politico-intelectual.

Cititorul va putea descoperi care a fost soarta a mii de cetăţeni anonimi ai acestei ţări, în perioada de construcţie şi consolidare a regimului comunist. El va putea judeca singur dacă condamnarea comunismului de către Preşedintele României, la recomandarea Comisiei Prezidenţiale şi pe baza Raportului final, la 18 decembrie 2006, ca „regim ilegitim şi criminal” a fost justificată. (Editorii)

Abia astept sa vad acele documente. Dar pe Internet, pentru ca pe asa ceva nu dau bani  din principiu – e vorba despre desecretizari si publicari de inedite pentru lamurirea cetateanului? Atunci, pune-o pe net.
Stiu ca Basescu va fi miercuri la intilnire cu intelectuali, cu documente cu tot. Va fi inca o stringere de rinduri putin penibila. Incerc sa ajung sa vad live evenimentul.
A, si inca ceva. Deja, din cum scrii, draga Patrasconiu, te banuiesc ca nu ai citit miniraportul nostru. Am dreptate? Sint totusi acolo chestii de maxim bun-simt. NU-mi lua si tu acuma tonul de luptator anticomunist de mileniul 3, pe bune…

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.