E timpul sa tratez români!

octombrie 1, 2009 0

Sunt un chirurg atipic. Am terminat studiile medicale si specialitatea de chirurgie in tara, mi se promitea un viitor „stralucit”! Toti din jur, parintii, colegii, prietenii, ma vedeau deja Profesor Universitar, Medic Primar Chirurg, Sef de Clinica sau Director de Spital, ba chiar Ministru… Eu am dorit mai mult decat atat. Am dorit sa plec, sa ma instalez si sa lucrez in Franta sau in Anglia sau in SUA, sau oriune. Nu e acelasi lucru sa vizitezi aceste tari sau spitale, sa participi la stagii de cateva luni sau ani, cu a te instala si a LUCRA acolo. Trebuie sa lucrezi de zece ori mai mult decat francezul de susa pentru a fi recunoscut si pentru a-ti castiga locul binemeritat. Nimeni nu-ti da nimic pe gratis. Nici un cadou. Si am facut acest lucru cu un singur scop: sa particip la dezvoltarea mea personala, stiintifica, individuala si ca OM. Sa dovedesc ca pot.
Am reusit sa cutreier toate continentele in lung si in lat, sa operez in cateva sute de blocuri operatorii pe sute si mii de pacienti de zeci si zeci de natii, culturi si culori diferite. Am avut oportunitatea sa lucrez cu cei mai mari chirurgi specialisti din lume din chirurgie cardiaca toracica, abdominala, urologica, ginecologica, apropape toate specialitatile posibile si existente. Am invatat tot ce am putut. Am legat prietenii care nu se mai pot sterge. Bogatia spirituala a acestor intalniri este nemarginita. Am intalnit de asemenea oameni de afaceri, multimilionari care au investit sute de milioane de dolari in cercetarile noastre. Da, ati inteles bine: exista si oameni care au bani si care doresc sa contribuie la sanatatea semenilor lor. I-am convins de ce TREBUIE sa investeasca. E mai bine decat sa-si pastreze banii pentru confortul lor personal. Si m-au inteles.
Doresc sa va impartasesc din experienta mea, sa va ajut sa gasiti specialistul si medicul de care aveti nevoie, sa va transmit care sunt cele mai noi descoperiri din domeniul medical si stiintific pentru ca le-am verificat eu insumi, deci sunt cel mai in masura sa va pot descrie beneficiile sau dezavantajele tratamentelor. Trebuie sa va informez de ce politica sanitara merge foarte bine in Franta, in Anglia, in SUA, in Australia dar mai putin in Romania. Am stat de vorba cu Alain Carpentier, Bernard Kouchner la Paris, cu Sir Alfred Cushieri sau cu Lord Ara Darzi in Londra, toti eminenti medici, chirurgi, umanisti, care mi-au deschis noi orizonturi. Trebuie sa le cunoasteti. E de datoria mea morala sa fac acest lucru pentru concetatenii mei, pentru tara care m-a pregatit sa devin medic. Am tratat francezi, germani, englezi, americani, italieni, spanioli, olandezi (vreti sa continui lista?…). E timpul sa tratez romani! Si la propriu si prin impartasirea experientei mele de pana acum.
Va voi descrie cele mai noi descoperiri ale stiintei pe care le voi testa personal, va voi spune de ce sistemul medical romanesc schioapata, voi incerca sa aduc solutii medicale si politice pentru a ameliora starea de criza in care ne aflam.
Stiinta, medicina, tehnici de varf, politica, high tech, transplanturile de organe, cancerul, medicina alternativa, alinarea suferintei umane in general, acestea sunt subiectele pe care le vom aborda impreuna. Sanatate tuturor si sa auzim doar de bine!
P.S. Politicienii nostri trebuie sa inteleaga: CODURILE s-au schimbat. Trebuie folosite noi coduri. Cele vechi nu mai functioneaza. Impreuna vom schimba codurile vechi si vom instala noile coduri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.