Emil Constantinescu, de ce tineti scrisoarea lui Mircea Geoana?

octombrie 31, 2009 0

Emil Constantinescu si-a luat de mai multi ani poza de Marele Pedagog al Natiunii. Crede aproape la modul patologic in rolul acesta pe care il joaca, dupa cum crede ca e un reper moral fundamental al Romaniei postcomuniste. Ca e, nu ca a fost! Judeca etic, da verdicte categorice, imparte bule constantinesciene.
Vrea curatenie morala- ţipă asta peste tot! (vrea curatenie morala, desi, in treacat fie spus, s-a aliat solid cu sistemul in fata caruia cedase cindva cu tristete si despre care recunoascuse – „m-a invins!”)
Ei bine, daca dl Constantinescu tot vrea sa fie Marele Profesor de Etica al natiunii, poate ca ar face bine/poate ca ar fi util daca ar da publicitatii scrisoarea pe care i-a trimis-o (prin 97, parca!)  Mircea Geoana  in care liderul social-democrat il felicita pentru ca, prin victoria lui de atunci, EC salvase tara de cancerul comunist (Iliescu et comp).
A face publica aceasta scrisoare ar fi, domnule Constantinescu, intru adevar si pentru claritate morala. In plus, poate ca l-ati ajuta si pe domnul Antonescu – aflat acum, la concurenta cu domnul Geoana, in pelerinaj de scamele de pe reverul hainei lui Ion Iliescu 🙂 S-ar vedea mai clar, poate, ca domnul Antonescu e sincer, in vreme ce domnul Geoana, doar oportunist si calculat.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.