Eugen Tomac: ”Azi e Ziua foștilor deținuți politic. Să le cinstim memoria, au murit în chinuri groaznice”

Eugen Tomac: ”Azi e Ziua foștilor deținuți politic. Să le cinstim memoria, au murit în chinuri groaznice”

martie 9, 2021 4
”Tancurile Armatei Roșii au instalat în România regimul criminal comunist, un regim care s-a menținut prin teroare și minciună.
Primele măsuri pe care le-au luat slugile Moscovei a fost să îi aresteze și să îi condamne pe viața pe liderii politici care au făurit România Mare.
Toată elita țării noastre, de la liderii PNȚ și PNL, la preoți, profesori, intelectuali de marcă care nu au pactizat cu puterea criminală comunistă, au fost arestați și condamnați la închisoare.
Mulți dintre ei au murit în chinuri groaznice în închisorile de la Sighet, Râmnicu Sărat, Aiud, Jilava. În total, au existat peste 44 de închisori și 72 de lagăre de muncă. Din anul 1944 până în 1989, am avut în România peste 93.000 de deținuți politici și peste 600.000 de persoane condamnate pe criterii politice.
În memoria lor, ziua de 9 martie este declarată Ziua deținuților politici anticomuniști.
Mi-aș dori enorm ca în memoria lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Constantin I. C. Brătianu, Gheorghe I. Brătianu, Daniel Ciugureanu, Ion Nistor și a multor altor români aruncați pe nedrept în închisorile comuniste, să înființăm în București un Muzeu al victimelor regimului criminal comunist.
Amintesc aici că de două ori am depus în Parlamentul României un proiect de lege prin care propuneam înființarea unui muzeu al victimelor comunismului și această inițiativă nu a fost legiferată niciodată. Așa cum Parlamentul nu a vrut să înființeze și o comisie de adevăr privind victimele de la Fântâna Albă. Oare atât de mare mai este teama de Moscova?
Să le cinstim astăzi memoria celor care au murit în închisori pentru demnitatea poporului român!”
Sursa: Facebook/Eugen Tomac
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
4 comments on “Eugen Tomac: ”Azi e Ziua foștilor deținuți politic. Să le cinstim memoria, au murit în chinuri groaznice”
 1. Dan Munteanu

  Cum se vede treaba, se cinstesc numai „o anumita parte” a fostilor detinuti politici iar restul, gainari de rand! Doctrina partidelor istorice, cu latura ei crestina, indeamna la toleranta, bunatate, iertare! In acest context, de ce nu si Gheorghiu-Dej sau Ceausescu, care si ei au facut temnita politica si care vrand-nevrand, au condus natia, in conditiile vremii, dar au fost aproape juma’ de veac, nu se bucura de aceeasi consideratie? Sa nu mai amintim de eroii „politici” in viata, A Nastase sau L Dragnea

  aprilie 14, 2021 Reply
 2. livadaru emil

  ai cam slabit Tolomacule,vezi ce inseamna ‘ciolanul’

  mai 8, 2021 Reply
 3. Csaba Pataki

  Ce mai contează veteranii, noi îi lăudăm pe hoții actuali !

  septembrie 21, 2021 Reply
 4. Amarad Claudio Trincka

  in anul 1949 ,comunistii din Romania au intocmit tabelul cu CHIABURI,ca sa poata sa-i trimita in lagar munca fortata la Poarta Alba,Canal Dunare-Marea Neagra,perioada detentiei facandu-se pana in Septembrie 1953,cu obligatia de-a mai ramane in santierele civile ale statului pe-un minim de-o jumatate de an,de care legea 118/1990 nu face nici-o referire ca s-ar fi facut munca fortata,iar familiile acestora supusi la cote,taxe,munca voluntara,sub lupa activistilor comunisti,si-au depasit conditia umana de-a ramane in viata.Deci domnule Eugen Tomac,analizati legea 118/1990,lege data pe repede de fsn-isti si faceti ca sa nu se faca discriminare nici in privinta acelor dizidenti politici ce-au fost fortati sa plece in exilul occidental,tot din cauza persecutiei comuniste!

  februarie 9, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.