Europa joacă tare în favoarea vaccinaților și cere țărilor să coboare garda în fața celor imunizați

Europa joacă tare în favoarea vaccinaților și cere țărilor să coboare garda în fața celor imunizați

mai 19, 2021 0

Ambasadorii țărilor membre UE au decis să recomande deschiderea frontierelor externe călătorilor din alte țări, cu condiția să fie vaccinați cu produse recunoscute de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Acest lucru înseamnă că guvernele trebuie să decidă și extinderea listei țărilor ai căror cetățeni au voie să călătorească în UE, care în acest caz afectează în principal britanicii și nord-americanii.

Acordul va trebui prelucrat și adoptat de o reuniune formală a miniștrilor, care va avea loc mâine și cel mai probabil va fi o decizie care va ține seama de reacția autorităților din aceste țări față de călătorii din UE.

În prezent, frontierele externe ale Europei sunt închise pentru călătorii neesențiale.

Decizia convenită acum va permite excursii turistice pentru persoanele vaccinate care au primit programul complet de vaccinare și care pot demonstra că acest lucru s-a întâmplat cu cel puțin paisprezece zile înainte de sosirea lor pe teritoriul european.

Această decizie de a deschide frontierele către cei vaccinați în țări terțe poate fi aplicată doar de cei care au decis deja să permită intrarea turiștilor europeni vaccinați, astfel încât să nu se poată întâmpla ca nord-americanii sau britanicii să poată călători într-o anumită țară, dar nu și restul cetățenilor comunitari.

Comisia Europeană a salutat viteza cu care a fost adoptată această măsură propusă de executivul UE în urmă cu două săptămâni.

Discuțiile continuă pentru adoptarea unui „pașaport” sau „certificat” de vaccinare generic pentru întreaga UE, care este încă blocat de insistența mai multor țări, mai ales a Olandei, cu privire la acceptarea testelor PCR gratuite, relatează ABC.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.