Filmul împușcării lui ”Eugin”, românul ”pistolar” care a îngrozit Spania. ”Sărbători fericite, nenorociților!”

Filmul împușcării lui ”Eugin”, românul ”pistolar” care a îngrozit Spania. ”Sărbători fericite, nenorociților!”

decembrie 15, 2021 0

Agentul de pază Marin Eugen Sabau a fost o „persoană periculoasă”, potrivit comandanților Mossos (forțele de Poliție statale din Spania, regiunea Catalunya) care au coordonat marți operațiunea de vânare a românului ”pistolar”.

Eugen avea un arsenal de arme de foc și, până când a fost lovit de o rundă de împușcături slobozite de un trăgător de elită al Mossos, a dat dovadă de puține scrupule în izbucnirea sa violentă împotriva celor care erau șefii lui la serviciu.

Agenții Mossos au recunoscut că au reușit să strângă o mulțime de informații pentru a analiza orele de furie nestăpânită ale agentului de securitate privat, cunoscut colegilor ca ”Eugin”.

„Cazul este în curs de cercetare judiciară”, a pretins comisarul Josep Maria Estela, pentru a evita dezvăluirea detaliilor despre posibilul motiv al împușcăturilor. În ciuda secretului, ancheta indică răzbunarea ca declanșator al atacului cu armă de foc asupra șefilor unei companii care este dedicată serviciilor de supraveghere și control.

„Nu pot decât să cred că nimeni nu a văzut acele e-mailuri, pentru că în cazul unei companii de securitate s-ar fi luat automat măsuri”, a spus un fost partener al bărbatului înarmat, la vederea acelor mesaje amenințătoare pe care Eugin le-ar fi trimis . sefilor lui.

„Sărbători fericite, nenorociților”, a fost mesajul înregistrat într-un e-mail provocator, dezvăluit de serviciul digitalul El Caso. Mesajul a fost însoțit de câteva fotografii în care gardianul apare afișând diverse arme, îmbrăcat în vesta de uniformă portocalie.

În vârstă de 45 de ani și originar din România, Eugin lucra de un deceniu ca agent de securitate în zona Tarragona. Fabricile, magazinele și zonele comerciale au fost cele mai frecvente destinații pentru un angajat cu „caracter complicat”, potrivit unora dintre colegii săi.

„Se plângea aproape întotdeauna, de toate”, spune un gardian cu care împărțea câteva ture.

Eugin fusese într-o concediere de lungă durată și relațiile cu compania erau tensionate. Surse sindicale indică faptul că relația proastă a dus la demiterea sa și la înrăutățirea sentimentelor pe care paznicul le avea față de societate.

Marți, la ora unsprezece dimineața, a apărut înarmat la sediul Securitas din Plaza Prim, în centrul Tarragona. În interiorul birourilor a găsit managerul, inspectorul de zonă și șeful serviciului.

A fost o ceartă și i-a împușcat pe toți trei. Agenții Mossos raportează că a avut loc „o luptă”. A fost, în orice caz, o luptă foarte inegală, cu agresorul înarmat, confruntat cu vulnerabilitatea celorlalte persoane. Bilanțul a fost un pacient în stare critică și celelalte două persoane, cu prognostic grav. Într-un birou era și un secretara. Ea nu a fost atacată.

Împușcăturile au fost rapide. Eugin a părăsit clădirea și s-a urcat în mașina lui. Plaza Prim se află în inima zonei comerciale, foarte aproape de piață și de gară. De asemenea, aproape de piață se află și o școală publică.

Deși pistolarul era încă liber, cadrele didactice ale școlii nu au primit nicio instrucțiune de poliție cu privire la eventuale măsuri de precauție pentru plecarea elevilor, la prânz. Pentru agenții Mossos, era deja clar că Eugin încerca să fugă departe de Tarragona.

Focalizarea atenției s-a schimbat. O mașină de poliție camuflata l-a localizat pe fugar în vecinătatea orașului Reus și a încercat să-l oprească.

Eugin a reacționat, deschizând focul și lovind un muschi al brațului unui polițist. A evadat într-o casă rurală părăsită, unde a reușit să se ascundă.

Întreaga alertă a fost concentrată pe triunghiul dintre Reus, Riudoms și municipiul Maspujols. Un martor a relatat că a văzut un vehicul suspect într-o clădire dărăpănată, în mijlocul unui câmp.

Agenții Mossos au înconjurat locul și un negociator a încercat să medieze un dialog, astfel încât bărbatul înarmat să se predea.

Eugin a răspuns cu o rafală de focuri. Unitatea de elită a Mossosilor, GEI, l-a avut în vizorul lunetei. Eugin a fost împușcat de mai multe ori și a fost grav rănit. Un elicopter l-a transferat la spital, cu prognostic critic. Fuga sa ajunsese la final.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.