Fost ministru al Comunicațiilor vinde acum pizza de pe bicicletă. ”Nu am de ce să mă simt vinovat”

Fost ministru al Comunicațiilor vinde acum pizza de pe bicicletă. ”Nu am de ce să mă simt vinovat”

august 27, 2021 0

Criza din Afganistan scoate la iveală multe drame umane, dar arată totodată și imensa valoare sufletească a unora dintre cei asupra cărora se uită acum o lume întreagă.

Syed Ahmad Sadat, un fost ministru afgan al comunicaţiilor a venit anul trecut în Germania în speranţa unei vieţi mai bune, iar acum el lucrează ca distribuitor de pizza și alte tipuri de mâncare, în oraşul Leipzig.

Imaginile cu el au fost distribuite pe Twitter de Al Jazeera Arabia, anunță Hindustan Times.

Sadat deține două masterate în comunicații și inginerie electronică la Universitatea Oxford. A lucrat 23 de ani în domeniul comunicațiilor cu mai mult de 20 de companii, în 13 țări, inclusiv Arabia Saudită, pentru Aramco și compania Saudi Telecom.

În experiența sa de peste două decenii, Sadat a lucrat în calitate de consilier tehnic la ministerul afganistan al tehnologiei informației și comunicațiilor, din 2005 până în 2013. De asemenea, a ocupat funcția de CEO al Ariana Telecom din Londra, din 2016 până în 2017.

Afganistanul a intrat pe deplin sub controlul talibanilor la 15 august, când gruparea insurgenților a capturat capitala Kabul.

Ghani, care era președinte, a părăsit țara a doua zi și se crede că se află în Emiratele Arabe Unite.

Reacționând la evoluțiile din Afganistan, Sadat a declarat pentru Sky News că nu se aștepta niciodată ca guvernul civil să cadă atât de repede.

Syed Ahmad Sadat, pe când era ministru al Comunicațiilor

Fostul ministru spune că acasă unii l-au criticat pentru că a ales un astfel de loc de muncă după ce a fost membru al guvernului de la Kabul timp de doi ani, până în 2018.

Însă el nu are regrete. ”Nu am de ce să mă simt vinovat’, spune Sadaat, stând lângă bicicletă, îmbrăcat în uniforma sa portocalie.

”Sper că şi alţi politicieni vor urma aceeaşi cale, să lucreze cu publicul, în loc să stea mereu ascunşi”, spune fostul ministru.

Specializat în IT şi telecomunicaţii, el a încercat să-şi găsească în Germania un loc de muncă în aceste domenii, dar nu a reuşit, întrucât nu ştie limba germană.

Aşa că a început să o înveţe, având în fiecare zi un program de patru ore cursuri de germană şi apoi lucrează seara şase ore curier pe bicicletă.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.