Gabriela Firea critică Executivul din cauza eliminării gratuității la transportul studenților. „Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie”

Gabriela Firea critică Executivul din cauza eliminării gratuității la transportul studenților. „Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie”

februarie 17, 2021 0

Senatorul PSD Gabriela Firea critică dur decizia Executivului Florin Cîțu referitoare la eliminarea gratuităților de transport valabile pentru studenți. Într-o postare de pe pagină oficială de Facebook, fostul edil al Bucureștiului susține că fără această subvenție gaura din bugetul CFR Călători se va majora.

Gabriela Firea: „Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si pācāleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. Guvernul ‘României Educate’ a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș.

Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile. Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare.”

Fostul edil al Capitalei a precizat că gratuitatea transportului pe calea ferată pentru studenți reprezenta doar 0,018% din Produsul Intern Brut.

Gabriela Firea: „Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare. Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB.

Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studentii cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători. Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei.

Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României. ”

Sursa: Vox Publica

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.