Român prins în Germania, transportând ilegal mai mulți conaționali din UK spre România

Român prins în Germania, transportând ilegal mai mulți conaționali din UK spre România

februarie 17, 2021 0

Un român în vârstă de 39 de ani a încălcat mai multe reglementări când poliția a oprit și l-a verificat pe A6 lângă Ansbach luni dimineață. Era în drum spre România pentru a aduce acasă nouă dintre compatrioții săi care lucraseră anterior în Marea Britanie și Irlanda, informează publicație germană nordbayern.de

Datorită mutației coronavirusului britanic extrem de contagioasă, intrarea sau tranzitul în Germania din Marea Britanie este interzis. La inspectarea documentelor de transport pentru toți bărbații, oficialii au găsit refuzuri de intrare emise de autorități în Franța duminica trecută, deoarece est-europenii nu aveau motive valide să intre în țara vecină.

Întrucât Marea Britanie este în prezent una dintre zonele cu risc ridicat în ceea ce privește virusul Covid-19, de la sfârșitul lunii ianuarie a existat o interdicție generală de transport de la care românii nu au putut face excepție. Modul în care au ajuns de pe insulă pe continent este în prezent obiectul unor investigații suplimentare ale poliției.

În plus, șoferul în vârstă de 39 de ani nu avea autorizațiile necesare pentru transportul comercial al celor nouă ocupanți.

În plus față de procedura de amendare pentru încălcarea Legii privind transportul de pasageri, șoferul va fi în orice caz supus unei amenzi suplimentare pentru încălcarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor. Întrucât tânărul de 39 de ani nu are reședința permanentă în Germania, a trebuit să depună 1000 de euro ca garanție.

Sursa: Vox Publica

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.