Geoană a rămas deoparte, de prostănac. Crin a început să joace inteligent

noiembrie 14, 2009 0

Geoană a greşit enorm: întâi l-a chemat pe Băsescu la dezbatere, iar apoi, când Băsescu a acceptat, s-a dat înapoi. Este adevărat că Clujul este fieful lui Băsescu, e suficient să ne uităm la imaginile în direct din piaţa centrală, inundată de portocaliu. Dar refuzul de a veni la dezbaterea de la UBB arată doar că Geoană se teme de Traian Băsescu şi nu are curaj să îl înfrunte. Foarte inteligentă mutarea lui Crin Antonescu, în schimb. Venind în gura lupului portocaliu (de mare) arată că poate nu este candidatul slab pe care cel puţin eu îl percepeam. Să vedem însă cum va face faţă dezbaterii.
Antonescu a început, de altfel, să joace foarte inteligent. Îl atacă pe Mircea Geoană, candidatul cu care este clar în luptă în acest prim tur.  Electoratul tradiţional de dreapta este cel care nu va accepta niciodată candidaţii PSD-ului. Prin atacurile la Geoană, Antonescu ar putea convinge unii nehotărâţi de dreapta să iasă la vot, sau chiar ar putea convinge unii susţinători tradiţionali ai lui Băsescu să opteze de data aceasta pentru el. Măcar pentru a evita ca Mircea Geoană să ajungă în al doilea tur.
P.S.: Argumentul oamenilor lui Geoană, conform cărora dezbaterea de la Cluj a fost convocată de Băsescu „pe picior” (am auzit doi PSD-işti folosind această formulare), iar Geoană nu a avut timp să se pregătească serios,  nu face decât să le afunde candidatul şi mai tare în rizibil. Păi nu Geoană propusese o dezbatere la Cluj, încă de joi? O propusese fără a fi pregătit? El nu e pregătit pe orice temă de campanie în orice moment? Că mai e doar o săptămână până la alegeri şi dacă devine preşedinte din primul tur? Nu va fi pregătit să conducă ţara?????

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.