Gospodine general, adu-mi pulsul la normal !

noiembrie 16, 2009 0

Nu ştiu dacă aţi citit sau măcar  răsfoit ficţiunile lui Pavel Coruţ despre misterele Securităţii. Am străbătut în diagonală unul dintre primele romane coruţiene, care avea un succes nebun la cititori. Nu mai reţin titlul: era  ceva cu nişte securişti buni care dejoacă socotelile malefice ale securiştilor răi. Mi s-a părut o ficţiune trasă cumplit de păr. Mirarea mea era că Pavel Coruţ era prizat ca un autor de mari dezvăluiri din interiorul Securităţii.
Citesc acum un fragment dintr-o carte documentară scrisă de un româno-american împreună cu un fost procuror român. În fragmentul cu pricina se face vorbire despre un general rus cu însuşiri paranormale adus la sediul PD, în urmă cu cinci ani. Rusul paranormal putea, aflăm, să încetinească sau să accelereze bătăile inimii persoanei asupra căreia se concentra chiar şi de la distanţă. Generalul s-ar fi aflat la sediul PD în ziua „marii căderi” a lui Stolojan, în urma căreia „dragă Stolo” ar fi renunţat să mai candideze la preşedinţie, deschizîndu-i drum lui Traian Băsescu. Adicătelea rusul l-ar fi lucrat la puls pe Stolojan, în beneficiul lui Băsescu. Generalul, se spune, îl cunoştea pe Băsescu de la Anvers unde, vezi bine, au devenit amici. Si cum prietenul la nevoie se cunoaşte, după 20 de ani, paranormalul vine incognito la Bucureşti să-i deschidă calea lui Băsescu spre preşedinţia României.
Dacă această poveste vi se pare plauzibilă, atunci romanele lui Pavel Coruţ nu sînt nişte aiureli senzaţionaliste, ci nişte documente care ar trebui dezbătute la posturile de televiziune, pentru a afla adevărul despre Securitate şi securişti.
PS.  Apropo de titlu. În general stau bine cu pulsul, dar pentru orice eventualitate.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.