”Greu de crezut că mii de oameni vor accepta să rămână fără slujbe de dragul lui Vlad Voiculescu”

”Greu de crezut că mii de oameni vor accepta să rămână fără slujbe de dragul lui Vlad Voiculescu”

aprilie 14, 2021 0

Criza politică majoră provocată de demiterea ministrului Sănătății de către primul ministru stârnește valuri de comentarii și agitație pe scena publică.

Analizele merg  de la incriminarea liberalilor pentru gestul radical al premierului până la acuzarea USRPLUS că vrea să fie sursa veșnică de scandal și conflicte în coaliția de la putere.

Jurnalistul Dan Tăpălagă vede însă o vină împărțită.

Punându-l pe șeful executivului în postură de figurant, Voiculescu a comis o greșeală politică destul de mare, o eroare neforțată, la capătul unui lung șir de gafe, de relații tensionate cu alți colegi din guvern, de prea mult scandal. Mânat de bune intenții, dar cu atitudine de oengist, de troublemaker al guvernării, Voiculescu cu greu mai putea fi salvat, crede ziaristul de la G4Media.

”Pe de altă parte, și premierul Cîțu avea nevoie de un mic pretext pentru ”a da drumul la sânge” într-o moment în care crizele din curtea Ministerului Sănătății s-au acutizat în plină pandemie. Au venit una după alta scandalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș, iar televiziunile de știri au amplificat la cer campania împotriva ministrului Sănătății, transformat de acestea și de opoziție în țintă vie”, mai spune Tăpălagă.

Potrivit jurnalistului, demiterea, un gest pe care liderii USR PLUS l-au interpretat ca pe un act de agresiune politică punând în discuție chiar ieșirea de la guvernare, a fost însă o demonstrație de forță a premierului Florin Cîțu aflat în competiție cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

”Cîțu a dorit să le transmită liberalilor că dispune de autoritate, fermitate și este șeful de facto al guvernului. Premierul știe că riscurile ruperii coaliției sunt minime la doar patru luni de guvenare, partidele din coaliție abia ce și-au instalat oamenii în guvern, ministere, teritoriu. Greu de crezut că abia așezați pe fotoliile puterii după cinci ani de opoziție, mii de oameni vor accepta să rămână toți fără slujbe de dragul lui Vlad Voiculescu”, mai crede Dan Tăpălagă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.