Guvernul Boc-sub ghilotina?

octombrie 6, 2009 0

Nu ma refer la motiunea de cenzura pe care o doresc UDMR si PNL si nici la jocul dubios si confuz pe care il face PSD (Geoana-hais!, Mazare-cea!). In aceasta privinta, lucrurile sint destul de simple: daca linga PNL + UDMR vine si 90% din PSD-ul parlamentar, atunci actualul Guvern va fi mai aproape de a fi picat printr-o motiune de cenzura decit orice alt guvern posdecembrist.  Doar o precizare: pentru PSD ar fi de-a dreptul ridicol sa voteze in favoarea unei motiuni de cenzura la adresa actualului Guvern, in conditiile in care social-democratii au acoperit pina in urma cu putine zile jumatate de  Executiv.
Ma refer doar la ultima asumare guvernamentala – cea pe legea pensiilor.
Da, aceasta lege vine pe un calapod si pe un trend europene si e luata  inclusiv ca urmare a angajamentelor cu FMI! Masurile pe care le prevede aceasta lege nu sint insa populare. Unele dintre ele lovesc inclusiv in pachetul de privilegii ale parlamentarilor.
Emil Boc, chiar in timp ce scriu acest text: „Ori trece acest pachet legislativ, ori pica Guvernul!” Pica? Aceasta este intrebarea!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.