Hîrtia lui Băsescu şi Mihăileanu. Trocul mediatic. Informaţile murdare există, dar cine le foloseşte?

noiembrie 3, 2009 0

Guşă iese şi spune că a existat un troc inainte de iesirea la TVR a finalistilor Basescu si Nastase. Basescu i-ar fi dat lui Nastase hirtiile despre nu stiu ce grupuri homosexuale contra aducerea in discutie a casei din MIhaileanu. NU-l pot crede pe Guşă, dar nu putem nega faptul ca aceste trocuri mediatice se petre – numai că la un nivel mai subtil.
De ce pare sa minta Guşă? Nu cred că vreun politician cu ceva creier ar ieşi cu un dosar despre homosexualitate de pe vreme lui Pazvante. (Poate Nastse s+a lasat aiurea intimidat – din cite stiu daduse Romania Mare ceva). Un astfel de scandal poate avea nenumarate necunoscute (a se citi Amsterdam de Ian McEwan). Nu poti sti cine iese mai bine: cine da mizeria sau eroul mizeriei? Despre mine stiu clar: daca Basescu ar fi zis atunci ceva despre homosexualitatea lui Nastase, il votam pe Nastase sau nu mai votam deloc. Ce s-a ales de Hayssam si facatura aia multdiscutata – praful, a avut rolul sa solidarizeze eventual probasescienii.
Sever Voinescu spunea azi la emisiunea online „Eu cu cine votez” că Basescu primeste tot timpul oferte de la oameni „informati” tot felul de dosare, zvonuri, frinturi care ar putea minji contracandidatii. Nu e vorba de servicii. Ci, probabil, de oameni care au diverse tangente sau se lauda ca le au. In orice caz, mizeriile exista si circula deocamdata pe canalizarile de sub politica romaneasca.
Dar nimeni nu indrazneste sa atace direct, isi trimit doar  semnale probabil.
Urmarind circul care ramine, ma intreb daca nu cumva oamenii astia nu vorbesc codat, de fapt. Iar ce ne mai ramine noua e un soi de wrestling, o lupta mimata. Lupta mediatică politica e plina de derizoriu dintr-un motiv murdar: undeva in subsoluri, ficare stringe mormane de jeg pe care NU le va turna niciodata in capul celuilalt.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.