Il ciobandante*

august 24, 2007 0

Inainte de orice, vreau sa stiti ca fac parte dintre aceia care cred ca e bine sa se scrie despre personajul Gigi Becali. Nu e numai „bine”, ci si necesar si igienic.  
In al doilea rind, stiu ca Gigi Becali poate totul in materie de nesimtire, umilire si „arogantze”. A tinut sa ne-o arate inca o data: a se vedea spectacolele publice recente in care „pres” i-a fost Gheorghe Hagi.
De fapt, Becali nu mai are mult pina cind reuseste totul in materie de mirlanie de maxima audienta. Eu zic ca e suficient sa il dea afara in suturi de la club pe Radoi, sa nu il mai scoata din „zdreanta” si „hahalera”pe Dan Pavel, sa isi renege familia si sa il puna pe Dumnezeu sa spele budele de la stadionul din Ghencea, dupa ce, desigur, ii va fi tuns nervos, la OTV, barba lui Pimen, duplicitarul ierarh ortodox din Bucovina.
Dincolo de toate acestea, esential insa mi se pare altceva: anume, ca Becali si-a cam atins, cum spune Murpy (cred! daca nu cumva vreun continuator al sau, poate Allan…), nivelul maxim de incompetenta. BECALI NU MAI POATE CRESTE SAU DACA, IN CEL MAI FERICIT CAZ, VA MAI CRESTE, NU VA MAI CRESTE MULT. Becali-personajul asa zis mesianic pentru romani a atins un maxim istoric. Va ramine cu notorietatea, probabil ca va intoarce cu lopata si mai multi bani decit are acum, va mai face ani buni de acum inainte audiente fabuloase, DAR nu va fi cu adevarat periculos. A depus un efort apreciabil pentru asta: a tinut sa arate in repetate rinduri ca e doar un bufon cu bani, insa dominat de frustrari adinci, incit, la fel ca Vadim Tudor, e imposibil sa fie luat in serios.
Eu asa vad: omul care viseaza sa se puna in fata romanilor, sa le devina presedinte si sa ii conduca  e insemnat deja cu stigmatul ratarii. Incerc sa il vad peste ani, cum isi explica esecul: transpira mult mai des decit acum. vorbeste mult mai des despre diavoli. hahaie din senin (si spre luarea aminte a doctorilor) mai des de cit o face acum…puneti si dvs-e liber la imaginatie!
Iertati-mi optimismul, dar asta simt privind, nu doar profesional, la virgula aceasta incapatinata din istoria noastra recenta numita Becali.
*”Il ciobandante” e una dintre sintagmele pe care i le propune chiar propria galerie exoticului personaj.
PUBLICITATA: Am scris si in Cotidianul, in editia online, cite ceva mai ales despre celalalat personaj al scandalului saptamanii. Aici!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.