In sfirsit, PSD

martie 4, 2007 0

Fara nici un fel de ironie, social-democratii merita, in sfirsit, felicitati. Cu putin timp in urma, Cristian Diaconescu a spus ca PSD e decis sa initieze o motiune simpla pe tema educatiei. Daca vor urmari pe termen mediu acest proiect, opinia publica va putea bifa unul din putinele gesturi de opozitie autentica a social-democratilor.

Prin prestatia sa – penibila – actualul ministru al Invatamintului cere riposta. Faptul ca, pina acum, nu a avut-o, ne spune suficient de multe despre inspiratia sfatuitorilor partidelor care pot cistiga clar atacind in aceasta zona.

E adevarat ca a lovi in ministrul Hardau nu aduce beneficii imense; ele sint insa, sigure. Tinta “Hardau”nu e una falsa; in plus, ea este foarte potrivita pentru un partid care vrea sa isi opreasca o cadere ce pare ca nu se mai sfirseste. Hardau e un perete ideal pentru a antrena reflexele de lupta ale celor din opozitie: singura sa “virtute” e ca e legat ombilical de Emil Boc, nu are nici un fel de viziune, e lipsit de curaj si e confuz. E un mister cum se a rezistat un asemenea personaj atita timp intr-o asemenea functie in care pina si Ecaterina Andronescu a facut o figura mai buna decit actualul ocupant al ei.

PSD poate pune pe coji de nuca un ministru al unui portofoliu greu si de impact (social) major cum este cel al Invatamintului. E nevoie doar de o retorica de bun simt practicata la modul consecvent. De altfel, mai sint si alte zone unde actuala Putere este cu adevarat putreda si unde se impun de urgenta corectii cu parul. Inclusiv cu parul opozitiei.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.