Începe dansul cu băncile

septembrie 22, 2008 0

Nu, pe noi nu ne poate afecta criza, spunea Tăriceanu. Noi creştem vertiginos, avem economie, frate, nu avem treaba cu restul lumii, un soi de vis ceausist al iyolarii. dar semnele tot vin in stiri mici sau mijlocii, acele stiri care ne anunta micile apocalipse financiare. una dintre ele e in Cotidianul de azi. Am mai scris despre abuzurile bancare din Romania, citînd si un material mare si bun facut de Revista 22.
 Ei bine, deja au inceput sa profite de contractele şchioape şi să mărească dobînzile după bunul plac. Aici se poate, că nu e ca-n UE. Aici se poate pentru că nimeni nu reglementează, oamenii din guvern privesc doar cum duduie economia în cifre. Culmea e că lumea nu se revoltă din astfel de motive decît la ghişee (am văzut scene cu oameni care se trezezau cu bani în plus de dat la rată). Revolta aia nu are niciun sens. Trebuie făcut lobby, dusă discuţia în Parlament. Sindicatele dorm în pace.
 Începe dansul apocaliptic cu băncile – multe dintre ele au scos profituri bunicele pe aici şi nu vor să renunţe la o vacă de muls. Peste tot se vorbeşte despre o stăvilire a poftei necontrolate de cîştig cu reglementări. Aici nu. Aici se amînă apocalipsa pînă în momentul în care chiar nu vor mai fi bani pentrun nicio rată şi atunci să te ţii.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.