Incredibilul s-a produs: USRPLUS negociază cu AUR debarcarea premierului Cîțu!

Incredibilul s-a produs: USRPLUS negociază cu AUR debarcarea premierului Cîțu!

septembrie 2, 2021 0

Conducerea PNL a decis în unanimitate să-l susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, dar USRPLUS are de gând să se alieze cu AUR pentru a-l debarca pe premierul actual!

Deci, ceea ce părea incredibil s-a produs. AUR este un partid antisistem, anti-progresist radical cu discurs conservator antieuropean, or asocierea USRPLUS cu formațiunea lui George Simion este împotriva naturii.

Informația privind această alianță de conjunctură a fost confirmată de Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USRPLUS.

Ionuț Moșteanu a anunțat, joi, că au existat discuții cu cei de la AUR și că cele două partide, împreună, adună 122 de semnături, suficiente pentru a iniția procedura pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Problema celor de la USR PLUS este dată de faptul că nu au un număr suficient de parlamentari pentru a depune singuri o moțiune de cenzură și nici nu au găsit susținere la PSD, care nu dorește să-i ajute pe Dan Barna și Dacian Cioloș să dărâme guvernul Cîțu.

Primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că „șantajul în interiorul arcului guvernamental nu preocupă PSD” și că, dacă cei de la USR PLUS „doresc să trântească acest guvern”, atunci trebuie să semneze moțiunea de cenzură a PSD.

Social-democrații nu se grăbesc însă cu demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Grindeanu a explicat că partidul său are deja numărul necesar de semnături, dar așteaptă să adune cele 234 voturi necesare pentru demiterea guvernului.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.